Denne dingsen lar deg enkelt rense bildebrikken selv
(Bilde: Photography Life/YouTube)

Denne dingsen lar deg enkelt rense bildebrikken selv

Ikke lenger nødvendig å overlate jobben til profesjonelle.

Det å rense bildebrikken er en ganske delikat prosess som mange foretrekker å overlate til profesjonelle, og om man ønsker å gjøre jobben selv har dette hittil krevd ganske mye nervepirrende pirk.

Nå melder nettstedet Peta Pixel om en ny løsning som skal gjøre rensingen av den sensitive bildebrikken både enkel, trygg og vesentlig rimeligere enn mange andre alternativer.

Klebrig rensepinne

Løsningen heter «Sensor Gel Stick» og består rett og slett av en plastpinne med et en klebrig «terning» i den ene enden, som brukes til å fange opp eventuelle støvpartikler fra sensoren.

Photography Life, som står bak det nye rensesettet, har laget en instruksjonsvideo (se under) som viser at produktet tilsynelatende er meget enkelt å bruke.

Alt man må gjøre etter å ha fjernet objektivet er å føre rensepinnen rett inn og trykke den forsiktig mot bildebrikken, og gjøre dette til man har dekket hele overflaten til brikken.

Renses med papir

Med i pakken følger det ti klebrige papirbiter som brukes til å fjerne støvpartiklene fra rensepinnen, og hvert av disse papirstykkene skal kunne brukes flere ganger. Det skal også bli mulig å kjøpe ekstra papir separat etter hvert.

Nå det gjelder varigheten til selve rensepinnen oppgis denne til mellom ett og to år med «normal» bruk, før klebrigheten begynner å avta. Instruktøren i videoen sier han har brukt den rundt 20 ganger uten merkbar reduksjon i klebrighet.

Sensor Gel Stick kan kjøpes fra hjemmesiden til Photography Life, og prisen er på 40 dollar. Med frakt til Norge kommer totalprisen på 56 dollar, altså cirka 350 kroner.

Fujifilm har fått patent på en ny bildebrikke:
Gir piksler med ulike størrelser »

(Kilde: Peta Pixel)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen