Stilren og enkel.
Teknofil
Stilren og enkel. (Bilde: PebbleBee)

Denne dingsen har "alt"

Få andre sporingsbrikker kan det PebbleBee kan.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner etterhvert å komme mange sporingstjenester og -dingser på markedet, men de fleste er relativt enkle og også ganske dyre. Denne myntformede sporingsdingsen har imidlertid en overflod av funksjoner, er lett og liten, varer lenge og har en beskjeden pris. Møt PebbleBee.

To versjoner

Ta med deg PebbleBee overalt, så glemmer du aldri sekken eller andre eiendeler igjen.
Ta med deg PebbleBee overalt, så glemmer du aldri sekken eller andre eiendeler igjen.Foto: PebbleBee

PebbleBee er en liten, myntformet brikke på 40 millimeter i diameter og tykkelse på 5 millimeter, utviklet av de to norskboende amerikanerne Nick Evans og Daniel Daoura.

De to gründerne og programmerernes hovedgrunn til at nettopp du skal kjøpe PebbleBee, er at den kan spore eiendelene dine. Dermed slipper du å lete etter ting hele tiden. PebbleBee kommer for øvrig i to versjoner: den billigere Honey og den dyrere Hornet. 

Mange funksjoner

Disse brikkene skal være både billige, holdbare og vanntette.
Disse brikkene skal være både billige, holdbare og vanntette.Foto: PebbleBee

Utenom selve sporingsfunksjonen i en standard PebbleBee Honey, finner du også GPS-funksjonalitet og vanntett innpakning. Du får i tillegg tilgang til en internasjonal nettsky der du kan la andre lete etter tingene dine for deg, en temperaturmåler, forskjellige moduser og et batteri som varer i 3 år. PebbleBee kan også festes på tingene dine, og rister du på en av brikkene vil mobilen vibrere. Smart. Det medfølger også – typisk nok – en app.

PebbleBee benytter seg av Bluetooth 4.0, og har en rekkevidde på omtrent 45 meter. Den fungerer både med Android- og iOS-enheter, og en Windows-versjon er forventet på markedet i løpet av 2014. 

PebbleBee Honey går for rundt 100 norske kroner, mens den dyrere Hornet-versjonen kan bli din for i overkant av det dobbelte. Denne "toppmodellen" inkluderer også et  9-aksers gyroskop gir deg presise målinger om høyde, fart, lengde og akselerasjon. Til sammenligning koster for eksempel Chipolo, en nesten tilsvarende konkurrent, omtrent 200 kroner – uansett hvilken modell.

Kickstarter-prosjekt

PebbleBee-prosjektet har – i likhet med mange andre prosjekter – sitt utspring i crowdsourcing-siden Kickstarter. Skaperne ba om 20 000 dollar for å kunne markedsføre oppfinnelsen sin, men har i skrivende stund mottatt hele 95 371 dollar fra totalt 1 574 forskjellige sponsorer. Det ser dermed ut til at det finnes mange som ønsker seg en brikke med så stor funksjonalitet.

Det er en bildekarusell nederst med flere bilder av PebbleBee, og her er også skrytevideoen til mennene bak oppfinnelsen. Den handler kanskje mer om barn og hunder enn om selve PebbleBee, men kan være verdt en titt uansett:

Noen andre sporingsdingser er mer spesialiserte.
Dette er verdens tynneste lommeboksøker! »

(Kilde: Kickstarter)

Stilren og enkel. (Bilde: PebbleBee)
PebblBeee fungerer med både iOS- og Android-enheter. (Bilde: PebbleBee)
PebbleBee-appen holder kontroll over alle dine PebbleBee-enheter, og forteller deg hvor langt unna de er. (Bilde: PebbleBee)
Slik ser nær-søkefunksjonen ut. (Bilde: PebbleBee)
Appen viser deg også siste kjente posisjon for dine PebbleBee-enheter som er utenfor bluetooth-rekkevidde. (Bilde: PebbleBee)
Den dyreste modellen, Hornet, har en bevegelsessensor med 9 akser som lar deg måle hvordan ting beveger seg i rommet. (Bilde: PebbleBee)
PebbleBees forskjellige stadier. Tidligste modeller til venstre. (Bilde: PebbleBee)
Innmaten i PebbleBee lar de oss også få se på. (Bilde: PebbleBee)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen