PC-en er både bygget av LEGO og ser ut som en LEGO-kloss.
PC-en er både bygget av LEGO og ser ut som en LEGO-kloss. (Bilde: totalgeek.com)

Denne datamaskinen er bygget av LEGO

Det uvanlige kabinettet huser en fullverdig PC.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hjemmesnekring av teknologiske innretninger krever gjerne innovativ bruk av ressursene man har til rådighet i hjemmet. I så måte har LEGO-klosser faktisk vist seg å bli en gjenganger, og har blant annet blitt benyttet i byggingen av VR-briller. Nå har en ivrig selvbygger gått et stykke lenger og konstruert en hel, fullverdig PC av LEGO, som TechEBlog har fanget opp.

Det nye prosjektet er lagt ut på nettstedet Totalgeek.com , og har fått det enkle, beskrivende navnet «LEGO Computer». PC-en har altså et kabinett som utelukkende består av plastklossene, i tillegg til at kabinettet i seg selv har form som en LEGO-kloss.

Kompakt

Ifølge mannen bak prosjektet er maskinen kulminasjonen av både erfaringer og tilbakemeldinger fra tidligere LEGO-datamaskiner, som vedkommende først startet å bygge for fire år siden. Til tross for det svært originale designvalget er maskinen på innsiden en helt vanlig datamaskin.

Bilde fra byggeprosessen.
Bilde fra byggeprosessen. Foto: totalgeek.com

Meningen med maskinen er at den skal være en kompakt PC med liten formfaktor, men uten å inngå altfor mange kompromisser når det gjelder ytelse. PC-en er bygget på et hovedkort av typen mini-TX, og de ytre dimensjonene er på 19 cm x 19 cm x 16,5 cm (høyde). 

Maskinen leveres i utgangspunktet i tre ulike varianter med enten Intel Core i3, i5 eller i7-prosessorer. De to førstnevnte kommer med 8 GB minne, og i7-modellen leveres med 16 GB minne. Utvikleren har også stappet inn en SSD på 120 GB som selvsagt kan oppgraderes, og i tillegg er det plass til en ekstra SSD eller harddisk for mer lagringsplass. Tilkoblingsmulighetene inkluderer én HDMI-port, seks USB 3.0-porter og DisplayPort.

Kjøler ovenfra og ned

Et av problemene med å bygge et kabinett fra bunnen av er å finne den optimale måten å kjøle systemet på. LEGO-PC-en benytter en «ovenfra og ned»-løsning ved å plassere luftinntaket på toppen og kjøpe komponentene med en direkte luftstrøm fra en en 140 millimeters vifte som ligger rett over selve hovedkortet og prosessorkjøleren.

I kraft av å være laget av LEGO er maskinen ellers selvsagt fleksibel og modulær. Selve baseseksonen til PC-ene er de samme på alle modellene, men utvikleren har gjort toppen på maskinene utskiftbar slik at du kan velge mellom flere varianter i ulike estetisk utforming. Det er også mulig å skreddersy disse på forespørsel, eller få en flat topp som du kan pryde selv med egne LEGO-klosser.

Detaljert informasjon om LEGO-PC-ene, sant beskrivelse og bilder av selve designprosessen, finner du på på Totalgeek.com.

Her er et annet spenstig selvbyggerprosjekt: Denne «PC-en» inneholder både en PlayStation og en Xbox »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen