Scanbox gjør smarttelefonen til en «skanner»

Teknofil Denne boksen gjør smarttelefonen til en skanner

Scanbox gjør smarttelefonen til en «skanner»

Glem stasjonær skanning, ta med deg skanneren ut!

Datarevolusjonen skulle liksom gjøre mapper, papirer og rapporter overflødige på kontoret, men dette er ikke alltid tilfellet. De som uansett liker ting digitalt vil ha rapporten du leverte i digital form, og da kommer en skanner godt med. Men hva hvis du er på farten? Du kan vel ikke ha med deg skanneren i lomma eller i kofferten?

Med denne «skanneren» kan du gjøre nettopp dét. Scanbox (må ikke forveksles med filmdistributøren Scanbox) er en innretning av solid papp som kan pakkes flat og fraktes dit du måtte ønske.

«Pappesken» er konstruert slik at den gir optimale forhold for at du bare kan plassere en smarttelefon på toppen og ta bilde gjennom et hull av det som måtte befinne seg innvendig.

3D-objekter

Teknisk sett bidrar ikke Scanbox med ekte skanning, ettersom det bare er smarttelefonen din som tar et bilde. Smarttelefoner har likevel fått veldig gode kameraer, og det gjør det langt enklere og raskere å ta et bilde og sende det over e-post fremfor å vente på en skanner for å skanne dokumentene dine.

Selskapet bak oppfinnelsen er Limemouse, og de påpeker at du i tillegg kan bruke Scanbox til en rekke andre gjøremål. Dette inkluderer for eksempel å bruke den som en projektor ved å koble smarttelefonen til en TV eller skjerm og vise hva som er på innsiden. Ellers går det an å skanne inn 3D-objekter og bruke Scanbox som en slags kopimaskin via nettskyen.

Suksess på Kickstarter

Scanbox-prosjektet har foreløpig sopet inn 43 000 dollar (256 000 kroner) på Kickstarter, så det er klart at det er en etterspørsel etter dette produktet. Limemouse vil også lansere en dyrere versjon, Scanbox+, som tilføyer lysdioder og en lysspreder til pappesken, slik at den også kan bli brukt som en lysboks til fotografering.

Sjekk ut prosjektet hos Kickstarter, og se også en presentasjon av Scanbox nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen