Asus XG Station Pro.
Asus XG Station Pro. (Asus)

Denne boksen gir laptopen din masse grafikkmuskler

Asus slipper ny, kompakt grafikkdokk som rommer heftige grafikkort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bærbare PC-er har som kjent begrenset med grafikkapasitet, men dette finnes det heldigvis løsninger på i form av eksterne bokser man kan utstyre med skikkelige, stasjonære grafikkort. I en pressemelding har Asus nå lansert en ny slik boks, kalt XG Station Pro.

Den nye kabinettet har et noe mer diskret design enn den forrige, spillrettede boksen ROG XG Station 2, og den er også mer kompakt, med ytre dimensjoner på 37,5 x 11 cm. Dette kommer blant annet av at strømforsyningen denne gangen er ekstern.

Rommer kraftige skjermkort

  Bilde: Asus

Boksen har plass til ett fulllengdekort som tar opptil 2,5 spor i bredden, og kan for eksempel romme Asus' egne ROG Strix-varianter av GeForce GTX 1070 Ti og 1080 Ti, samt Radeon RX Vega 56 og 64. Boksen er kompatibel med GTX 900- Radeon R9-serien eller nyere.

I likhet med forgjengeren benytter XG Station Pro ikke uventet Thunderbolt 3-standarden, og man finner også en USB Type-C-port på boksen. Kjølingen tas hånd om av to vifter på 120 mm som Asus sier danner en horisontal luftstrøm i tandem med skjermkortets egne vifter.

Den eksterne strømforsyningen benytter passiv kjøling og er på kun 330 watt. Med tanke på at GTX 1080 Ti-kortet eksempelvis drar 250 watt er nok boksen dermed best egnet til de tynne og strømgjerrige bærbare, for eksempel Asus' egne ZenBooker, som også nevnes spesifikt i pressemeldingen.

XG Station Pro blir lagt ut for salg i USA denne måneden til en pris på 329 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men produktet skal vises frem på CES-messen, og da vil vi forhåpentligvis få vite mer.

Trenger du en ny spillskjerm? Acers nye modell gir spilling i 4K og 144Hz, men den koster »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen