Slik ser boksen ut.
Slik ser boksen ut. (Bilde: Kickstarter)

Denne boksen gir laptop-en din «superkrefter»

Ekstern skjermkort-boks gjør den bærbare PC-en klar for VR – ble suksess på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bærbare PC-er har blitt kraftige de siste årene, men de virkelig tunge grafikkoppgavene må ofte fremdeles tas av de stasjonære PC-ene. Det finnes imidlertid eksterne skjermkortløsninger som gjør laptopene mye sterkere, og nå har det dukket opp et slikt konsept på Kickstarter.

«The Wolfe» er navnet på en ekstern grafikkboks som gir bærbare PC-er en skikkelig vitamininnsprøytning som skulle være nok til både VR-spilling og andre krevende jobber.

GTX 970 og GTX 950

Boksen kommer i to utgaver, hvorav én inneholder skjermkortmodellen Nvidia GeForce GTX 950, mens den dyrere Pro-utgaven klasker til med Nvidia GeForce GTX 970-kortet. Sistnevnte er modellen som Nvidia selv har anbefalt som minstekravet for en god VR-opplevelse.

Boksen sett fra baksiden.
Boksen sett fra baksiden. Foto: Kickstarter

Produktene kommer med egen programvare og skal kunne brukes rett «ut av boksen» ved å simpelthen installere denne og plugge den inn. Boksene benytter Thunderbolt-standarden, som betyr at de er kompatible med MacBook og de Windows-PC-ene som kommer med standarden.

Boksene kommer med én Thunderbolt-port, én HDMI 2.0-port og tre DisplayPort 1.2-porter. Det følger også med en strømforsyning på 220 watt. 

Sendes ut neste vår

For å sikre deg et eksemplar av Pro-utgaven med GTX 970 må du love bort minst 599 dollar, cirka 5000 kroner. Den rimeligere GTX 950-versjonen av boksen koster deg 450 dollar, rundt 3700 kroner.

For ordens skyld kan det nevnes at de to skjermkortene kan fåes til henholdsvis rundt 2300 og 1600 kroner i Norge i dag, så løsningen blir jo kostbar om man skal sammenligne med å kjøpe kortene til sin stasjonære PC.

Salget skal starte i mars 2017, og produsenten sender til hele verden. Mer informasjon om Wolfe-produktet finner du på Kickstarter, og se også video under.

Trenger du en ny bærbar PC til studiestart? Her er våre anbefalinger »

(Via 9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen