Denne bobla er laget av tre
Teknofil
(Bilde: Imgur)

Denne bobla er laget av tre

Bosnisk pensjonist har spikket løs i et hageskur i over 2 år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Treverk er et byggemateriale som mange har en forkjærlighet for. Motorola har for eksempel lansert sin flaggskipmobil Moto X i flere forskjellige tresorter ganske nylig.

Den bosniske pensjonisten vi omtaler i denne saken hadde imidlertid en større oppgave foran seg: han ville lage en VW-boble der nesten alle delene var skåret ut av eik.

To års arbeid

Hva med et lite tregitt mellom blinklyset og baklyset?
Hva med et lite tregitt mellom blinklyset og baklyset? Foto: Imgur

Det er Reuters som kan melde om at Momir Bojic har spikket løs i et hageskur i over 2 år for å lage alle de over 50 000 individuelle delene han trengte til Bobla.

Av disse delene inngår det han trengte til en spesiallaget caps av tre også. Denne bærer han alltid når han suser rundt i den hjemmesnekrede bilen sin.

Felgene på den lille tyske bilen er altså dekket av treverk, lyktene har tregitter og karosseriet består av tusenvis av små, håndlagde trebiter som Bojic selv har sittet og spikket, og pusset til. Bare disse små trebitene krevde minst 23 beskjæringer hver seg før de kunne brukes. Da kan man bare tenke seg tidsperspektivet på de andre, mildt sagt mer kompliserte delene til bilen.

En smule brannfarlig?

Selv vindusviskerne, rattet, girspaken og Volkswagen-merket er laget i tre, og det er også radioen og dashbordet. Det eneste på bilen som ikke er laget av treverk, er – naturligvis – det elektriske systemet, motoren, lyset og hjulene.

Det burde man i utgangspunktet være glad for, for hvis ikke hadde nok ikke bilen fungert. Derimot kan vi undre oss litt over idéen bak det å putte svært brannfarlig drivstoff, et elektrisk system og drivverk inn under noe som i praksis er et potensielt St. Hans-bål på hjul. Forhåpentligvis har Bojic tatt høyde for dette.

Andre biler får en mer ekstrem overhaling: 
Du ville aldri gjettet at disse bildene viser samme bil »

(Kilde: Reuters, Imgur)

(Bilde: Imgur)
(Bilde: Imgur)
(Bilde: Imgur)
(Bilde: Imgur)
(Bilde: Imgur)
(Bilde: Imgur)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen