Kinesisk bonde lagde vinddreven bil

Teknofil Denne bilen drives av vinden

Kinesisk bonde lagde vinddreven bil

– Kostet 9000 kroner og går 14 mil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vindkraft er et kontroversielt tema i Norge fordi vindmøller er lite effektive, skjemmer naturen og angivelig massakrerer det lokale fuglelivet. Mon tro hva nordmenn syns om en vinddreven bil?

En 55 år gammel kinesisk bonde fra nærheten av Beijing hevder at han har klart å lage et kjøretøy drevet av vindkraft, skriver Beijing Cream. Tang Zhenping påstår at han lagde den unike bilen med et budsjett på "bare" 10 000 yuan, eller rundt 9000 norske kroner.

Topphastighet: 140 km/t!

Det bemerkelsesverdige kjøretøyet har en stor vifte plassert i front som etter sigende genererer nok elektrisitet til å drive bilen. Ved hjelp av litt batteridreven starthjelp skal viften sette i gang med å lage elektrisitet ved høye hastigheter.

Ifølge den kreative og tiltaksfulle bonden skal bilen ha en rekkevidde på i underkant av 14 mil og være i stand til å nå hastigheter på opptil 140 km/t.

Tre måneder

Tang Zhenping brukte angivelig tre måneder på å konstruere den hjemmelagde vindbilen. Selv om det riktignok ikke er verdens første vinddrevne kjøretøy, er den finurlige bilen likevel en imponerende bragd av den kinesiske bonden.

Hvor realistisk eller sant dette prosjektet kan sies å være er vanskelig å si. En topphastighet på 140 km/t i et slikt kjøretøy høres uansett altfor raskt ut, og ville ikke minst være livsfarlig.

Se kjøretøyet i aksjon i videoen nedenfor:


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen