Nye Hyundai Genesis.
Teknofil
Nye Hyundai Genesis. (Bilde: Drive.com.au)

Denne bilen holder fartsgrensen automatisk

Luksusbil fra Hyundai kan bli fotoboksens bestevenn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Bilister i Norge bidro med hele 212,5 millioner kroner til statskassa i fjor, ved å kjøre for fort forbi landets mange fotobokser. Er du en av de som synes dette er sure penger, så vil Hyundais neste luksussedan være et godt alternativ for deg.

Den koreanske bilprodusenten vil med neste utgave av modellen Genesis gjøre det enklere for deg å unngå bøter. Bilen, som er en konkurrent til Mercedes og BMW, vil være utstyrt med alt av moderne teknologi – inkludert automatisk nedbremsing når du nærmer deg en fotoboks.

Justerer farten automatisk

Mange norske bilister har nok allerede skaffet seg en fotoboksvarsler som hyler og skriker når du nærmer deg en fotoboks. Men Hyundai ønsker å ta dette videre, ved å sørge for at bilen automatisk bremser ned til nåværende fartsgrense når du nærmer deg fotoboksen.

Dette får de til ved å kombinere GPS med moderne bremseteknologi. Bilen vil først gi et varsel når du befinner deg 800 meter unna fotoboksen, samtidig som den viser deg tillatt hastighet. Deretter vil den fortsette å pipe dersom du selv ikke senker farten, før bilen tar ansvar slik at du unngår bot.

Oppdatert: 

Hyundai Norge sier at teknologien ikke forteller føreren hvor fotoboksene befinner seg, men bruker heller GPS-informasjon til å justere hastigheten på bilen, slik at den ikke kjører for fort: 

Bilen bremser ikke bilen opp for fotobokser, men den justerer fartsgrensen der hvor GPS sitter med informasjon om den.

Den omtalte funksjon kan skrus av og på av sjåføren. Den kobler Smart cruise controll mot bilens GPS for å justere bilens fart i henhold til gjeldende fartsgrense. Systemet identifiserer altså ikke fotobokser, men sørger for at bilens hastighet justeres i henhold til fartsgrenser registrert i GPS, hvis sjåføren ønsker det. Systemet tilbys kunder i Korea og foreløpig har man ingen planer om å lansere det i andre markeder. For øvrig selges denne modellen ikke i Norge, og vil nok ikke bli det på en god stund.

Tro om en avansert bil ville ha hjulpet denne kvinnen?
Ble forbannet på syklist etter påkjørsel mens hun sendte SMS
»

(Kilde: Drive.com.au)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen