(Bilde: Panono)

Denne ballen tar panorama-bilder på mindre enn ett sekund

Alt du trenger å gjøre er å kaste den i luften.

I dag startet et folkefinansieringsprosjekt på Indiegogo for et rimelig unikt produkt. Panono er nemlig en plastball som tar panoramabilder helt automatisk – alt du trenger å gjøre er å kaste den opp i luften, og den gjør resten av jobben for deg.

Smartere enn du tror

På utsiden er det ikke lett å se hvor avansert Panono faktisk er. Ballen er på størrelse med en liten håndball, og på innsiden gjemmer det seg en haug av avanserte sensorer som kjenner av hvor hardt du kaster ballen.

Akselerometeret klarer å kalkulere akkurat når ballen når toppunktet i kastet ditt, hvor den vil umiddelbart ta bilder med de 36 kameraene plassert rundt på overflaten. 

Det hele resulterer i et ekstremt lekkert, interaktivt panoramabilde, som ikke bare til bildene rundt deg, men også over og under deg. Så fort bildet er tatt, trenger du ikke en gang å koble ballen til en datamaskin. Via en bluetooth-tilkobling til telefonen din, kan den automatisk sende over bildet til en medfølgende app så fort det er tatt. 

Bildene kan også deles på nettet via en interaktiv bildeviser. Trykk på bildet under for å ta en titt på et av bildene hos Panono:  

Placeholder Image

 

Teamet bak Panono vil samle inn hele 900 000 dollar for å få kameraballen ut til salgs. Sluttproduktet vil ha en pris på 600 dollar, omtrent 3700 norske kroner, men om du er raskt ute med å forhåndsbestille et eksemplar via Indiegogo-kampanjen, får du 100 dollar i avslag. 

Under kan du se promoteringsvideoen deres: 

Hvis du ble imponert av Panono kommer du til å elske dette: 
En så heftig zoom som dette har du aldri sett før »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen