Med Dreambox skal du kunne bestille en dings på nett eller på selve automaten, før 3D-printeren på innsiden setter til verks. Deretter får du et varsel på mobiltelefonen når gjenstanden er klar. (Bilde: DreamboxPrints / YouTube)

Denne automaten skriver ut 3D-objekter til deg

Dreambox er en myntautomat for 3D-printing.

3D-printing ser ut til å bli vår neste industrielle revolusjon, med tilgang til å skrive ut det vi måtte ønske fra en maskin én gang i framtiden. Her kan du lage dine egne design eller laste ned andres, før dingsene blir skrevet ut lag for lag i plast eller annet materiale.

Foreløpig har de aller færreste hjem en 3D-printer stående, og det vil antakelig ta litt tid før teknologien blir tilgjengelig og billig nok for alle og enhver. Innen vi alle kan skrive ut nytt servise, bildeler eller møbler, kan en idé som Dreambox ha noe for seg.

Enkel og elegant

Dreambox er en slags myntautomat for 3D-printing. Tanken er at du finner en dings du har lyst på fra en katalog med 3D-modeller, eller lager den selv. Deretter sender du en bestilling til den nærmeste Dreambox-automaten, som setter i gang med å skrive ut kreasjonen.

Når automaten er ferdig, plasserer den produktet ditt i en låst skuff og varsler deg om at du nå kan komme og hente det. Ideen er enkel og elegant, og lar de mindre teknologisk bevandrede av oss slippe unna den kompliserte prosessen med å sette opp og justere printeren.

Tre og metall

Inntil videre skriver Dreambox ut innhold med bioplast, men skal etter hvert takle ABS-plast, nylon, tre og til og med metall. Teamet bak Dreambox står kun for automaten og ikke 3D-printeren, slik at de lett kan implementere nyvinninger innen 3D-printerteknologien.

Dreambox er fremdeles på et prototypestadium, men ser ikke ut til å være så altfor langt unna i tid. Prisene skal i tillegg være temmelig overkommelige, så vi ser fram til å laste ned og skrive ut gjenstander etter eget ønske i den nærliggende framtiden.

Vil du vite mer om denne «3D-printermyntautomaten», kan du avlegge den offisielle hjemmesiden 3dreambox.com en visitt.

Tror du din neste bil blir 3D-printet?
Sjekk ut den lekre 3D-printerbilen »

Er du ikke gira på å lese så mye tekst, kan du heller ta en rask titt på denne presentasjonsvideoen:


(Kilder: Dreambox via PSFK, Inhabitat og DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen