Dette kan være Asus' kommende 11,6-tommer C200.
Dette kan være Asus' kommende 11,6-tommer C200.

Denne Asus-PC-en kan koste bare 2300 kroner

Skal kjempe om lavbudsjettkundene med to nye Chromebooker.

For en knapp uke siden var det klart at blant andre Asus vil slippe en Chromebox i år, og nå har det kinesiske nettstedet Vr-zone også lekket navnene på to Chromebooker fra samme fabrikant.

For de uinnvidde kan vi fortelle at en Chromebook er en bærbar PC ment å kjøre Googles operativsystem Chrome OS. Ved siden av Chromebooker finnes det også små «stasjonære» Chromeboxer og «alt-i-ett»-typen kalt Chromebase.

De to kommende Chromebookene fra Asus skal ha betegnelsen C200 og C300, med en skjermstørrelse på respektive 11,6 og 13,3 tommer. Av andre spesifikasjoner er det ennå ikke noe spesielt som har kommet ut, men basert på «bransjestandarden» snakker vi trolig om en strømgjerrig Intel Celeron-prosessor og 2 GB minne. For lagring er det gjerne snakk om en 16 eller 32 GB SSD, alternativt en liten HDD.

Om du syntes dette hørtes kleint ut, må du huske at Chrome OS er en lettvekter som ikke trenger spesielt kraftig maskinvare for å kjøre godt, mens lagringen i hovedsak er ment å gjøres i nettskyen.

Det er ikke kommet noen opplysninger om pris ennå, men den må nødvendigvis matche konkurrentene, så vi snakker nok rundt 300 dollar. tilgjengelighet er også ukjent i skrivende stund.

Chrome-maskiner til Norge i år?

For mange er bærbare datamaskiner noe som i hovedsak brukes for å komme seg ut på verdensveven, og det er denne gruppen Chromebookene sikter seg inn mot. De er enkle å bruke og lavt priset, noe som har bidratt til at salget har tatt av i USA. Også våre svenske naboer har begynt å få øynene opp for den Chrome-maskinene.

Google har ennå ikke sluppet datamaskiner med Chrome OS i Norge, noe som etter sigende i hovedsak skyldes norske nettbankers avhengighet av sikkerhetshullsbelastede Java – noe Chrome OS egentlig ikke støtter.

Men dette skal nå bankene være i ferd med å kvitte seg med. Hvis alt går godt på den fronten, kan det altså hende vi får se en rekke Chromebooker, -boxer og -baser i norske butikkhyller i løpet av året.

Du kan leve uten:
Slik fjerner du Java for godt >>>

Kilde: SoftPedia

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen