Golden Apple er en unik hyllest til Apple Macintosh fra 1984.
Golden Apple er en unik hyllest til Apple Macintosh fra 1984. (Bilde: Love Hultén)

Denne Apple Macintosh-kopien er laget av gull og tre

Svenske har laget unik hyllest til Apples første hjemme-PC.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Innimellom alle de vanlige nylanseringene i dataverdenen dukker det også opp mer unike prosjekter som for eksempel retter seg  mot nostalgikerne. Nå har en svenske bygget sin egen lille hyllest til Apples første hjemme-PC, i form av en ganske unik kopi av maskinen.

«Golden Apple» er navnet på den nye kopien av Apple Macintosh, maskinen som Steve Jobs dro sløret av i 1984. Det mest  spesielle med maskinen er at den er bygget av tre og intet mindre enn gull.

Golden Apple har gullbelagte taster.
Golden Apple har gullbelagte taster. Foto: Love Hultén

Mekanisk tastatur

Nærmere bestemt har Golden Apple et kabinett og en trådløs mus som begge er laget av tresorten amerikansk valnøtt, mens tastaturet byr på gullbelagte taster. Tastaturet er for øvrig også håndlaget fra bunnen av, og benytter de mekaniske Cherry MX Blue-bryterne.

Dimensjonene skal være identiske med den originale Apple Macintosh-versjonen, og samtlige av utseende-detaljene skal også være på plass. Maskinen er for øvrig ikke bare til pynt, men er faktisk fullt fungerende, dog ikke med den samme innmaten som den opprinnelige utgaven.

Mac Mini-innmat

På innsiden befinner det seg nemlig innmat fra Apples mini-PC Mac Mini, og i tillegg er diskettstasjonen naturlig nok byttet ut med et DVD-drev. 

Designeren bak den unike Mac-en heter Love Hultén, som også har flere andre nostalgiske og eksklusive retro-produkter på merittlisten. Noen av disse tilbys for salg til en ukjent pris.

Det er uvisst om Mac-en kan kjøpes, men man kan alltids ta kontakt med Hultén for forespørsler på hjemmesiden. Under kan du for øvrig se en presentasjonsvideo av Golden Apple. 

Her er et annet svensk produkt: Sensoren som kan sporene øynene er nå klar for markedet »

(Via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen