Denne appen står folk i kø for
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Denne appen står folk i kø for

E-postleseren Mailbox til iPhone får du ikke uten videre.

Enten er dette e-postleseren alle har ventet på, eller så er det et smart reklameknep fra Orchestra. Deres nye postkasse-app opererer nemlig med noe så sjelden som en venteliste. Last ned appen, start den opp, og still deg i køen. På morgenen i dag, 8. februar, står nesten en halv million foran meg i køen. (Bildet over er fra køen utenfor Apple Store i Regent Street ved lanseringen av iPhone 4S. Køen for Mailbox er heldigvis av en mer virtuell karakter).

Ser bra ut

tiden-gar.
Etter 37 minutter hadde vi fremdeles bare rykket tre plasser fremover i køen ....

Så kan en spørre seg hva som er så oppsiktsvekkende nytt med denne e-postklienten.

Vel, den har noen funksjoner som gjør det lettere å rydde i innboksen, som at du kan sveipe de mindre interessante meldingene til side for å se de viktigste hendelsene først. E-post du har lest kan sveipes rett i søpla, og det vil antakelig gjøre det litt enklere å holde innboksen ryddig. Her er også fikse måter å besvare e-post på.

Men om dette egentlig er så revolusjonerende er en annen sak. Det finnes allerede en mengde e-postklienter på AppStore. Noen lar deg skrive epost for hånd, eller signere brevene dine manuelt - andre har smarte løsninger for gruppering av kontakter eller postkasser.

Frykter overbelastning

Hvorfor du må vente før du får ta tjenesten i bruk er vi litt usikre på. Den eneste plausible forklaringen, ved siden av at det gir PR, er at produsenten ønsker å spre trafikken på en eller annen server for å hindre overbelastning. Den forklaringen er riktig nok ganske tynn, ettersom etableringen av kø-løsningen viser at selskapet bak tjenesten forventet stor pågang. Da burde det være en smal sak å skalere tjenesten før den ble sluppet løs på AppStore.

Tålmodighetstest

Vente-appen viser deg hvor mange som er foran deg i køen, og hvor mange som er kommet til.

I løpet av femten minutter rykket vi tre plasser fremover i køen. Samtidig kom over 6000 nye til. Slik tjenesten fungerer nå, virker det som om selskapet prøver å avskaffe all verdens hungersnød ved hjelp av en smultringbod. Om dette tempoet holdes, får vi vår smultring høsten 2026.

Så om det drøyer litt til du får svar på e-posten du sendte meg, vet du nå hvorfor!

Skrytevideo

Les også: Nå blir det enklere å planlegge fotballtreninger, møter, skoleturer og fester.

Her kan du se produsentens egen skrytevideo for appen. (Du må gjerne dempe lyden før du starter klippet):

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen