Denne appen skal forhindre sykehustabber
(Bilde: Shortcut)

Denne appen skal forhindre sykehustabber

Utviklet app som regner ut medisindoser.

Internasjonal erfaring viser at halvparten av skadene som oppstår i helsetjenesten sannsynligvis kan unngås, skriver apputviklingsselskapet Shortcut i en pressemelding. Nå har de i samarbeid med Helsebiblioteket og Statens legemiddelverk laget en app som skal gjøre det enklere for sykepleiere og annet helsepersonell å beregne riktige medisindoser.

Appen "Legemiddelutregning" gir hjelp til å utregning av riktige doser, enten det er tabletter, flytende, medisiner for injeksjon eller infusjon. 

– I sykepleieryrket kan en kommafeil være fatal. Selv om alle sykepleiere har gjennomgått utdannelse og bestått eksamen i medisinutregning, er det ikke alle som føler seg 100% sikre på egne matematikkferdigheter, sier Grete Strand hos Helsebiblioteket.

Skal ikke erstatte menneskene

Hun forteller at appen ikke skal erstatte menneskene, men være et hjelpemiddel ved siden av. Appen skal fungere uten internettforbindelse. 

– Jeg er overbevist om at vi kommer til å se flere og flere leger og sykepleiere benytte smarttelefoner og nettbrett som arbeidsverktøy i årene som kommer. Innen helse sektoren ligger det uendelige muligheter for utvikling av hjelpemiddel-apper, sier daglig leder i Shortcut, Kjell J. Isaksen.

Appen ligger tilgjengelig i Apple App Store og Google Play.

Les også: Dette er de smarteste app-idéene

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen