Ultrakam kan fjernstyres via en annen iPhone eller en iPad. (Bilde: VFXWarrior)

Denne appen lar deg filme i superoppløsning på iPhone

Ultrakam gir deg bedre kvalitet og høyere oppløsning enn i den vanlige kamera-appen.

Apples iPhone 5S kan normalt filme med en maks oppløsning på 1080p, det vil si Full HD. Nå har selskapet VFXWarrior lansert Ultrakam, en ny app som gjør det mulig å filme med enda høyere oppløsning – hele 2240 x 1672 punkter. Dette er 70 prosent flere bildepunkter enn med standardoppløsningen 1080 x 1920 punkter.

– Min visjon er å skape de kraftigste verktøyene for neste generasjon innholdsprodusenter, og la mobile enheter inngå som profesjonelle verktøy i produksjonen, sier utvikler Hassan Uriostegui til The Next Web.

Foto: VFXWarrior

Appen lar deg velge mellom to ulike måter å komprimere videoen på; M-JPEG eller H.264. Du kan også velge komprimeringsgrad, og ifølge produsenten skal du kunne filme med en kvalitet som er nesten like god som ukomprimert video. Videoen skal også filme et videre fargespenn enn det Apples egen kameraapp klarer (såkalt 4:2:0).

Utnytter ikke den fulle oppløsningen

Og dette er altså ingen aprilspøk, og en mystisk måte å oppgradere bildebrikken i kameraet på.

Foto: VFXWarrior

Bildebrikken på iPhone 4S eller nyere har en oppløsning på 3264 x 2448 – så selv med den såkalte «2K»-oppløsningen Ultrakam bruker utnyttes ikke den fulle oppløsningen til bildebrikken. Men høyoppløselig video krever enorm prosesseringskraft, derfor er du nødt til å ha den nyeste iPhone-utgaven for å kunne filme i den høyeste oppløsningen og kvaliteten, med 24 eller 30 bilder i sekundet. Har du en iPhone 5 kan du filme i vanlig HD-oppløsning, eller gå ned til 20 bilder i sekundet for å filme i 2K. 

Forskjellen mellom Full HD og 2K.
Forskjellen mellom Full HD og 2K.Foto: VFXWarrior

En annen grunn til at 1080p er høyeste oppløsning i Apples egen kameraapp, er antagelig lagringsplassen høyoppløselig video krever. Ifølge VFXWarrior krever ett minutt med H.264-komprimert 2K-video i beste kvalitet hele 3 gigabyte med lagringsplass. Da tar det ikke lang tid å fylle opp lagringsplassen på mobilen, selv om du har spandert på deg 64 GB-utgaven av iPhone 5S.

Lyden spilles inn som separat fil, noe som er kjekt når du skal redigere etterpå. Appen gir deg blant annet muligheten til å styre hvitbalanse, samt låse eksponering og fokus. Det er hurtigvalg for å velge mellom fem ulike kvalitetsinnstillinger. 

Fjernstyr kameraet

I tillegg til vanlig filming, er det også en modus for slow motion med filming i 120 bilder i sekundet og avspilling helt ned til en tiendedel av denne hastigheten. Med «time lapse»-modus kan du ta enkeltbilder med lang tid mellom hvert bilde, og så sette det sammen til en film etterpå. På den måten kan du for eksempel lage en film av en blomst som åpner seg eller få en solnedgang overstått på 30 sekunder.

Med fjernkontroll-appen kan du fjernstyre videoopptakene.
Med fjernkontroll-appen kan du fjernstyre videoopptakene.Foto: VFXWarrior

Du kan laste ned en tilleggsapp som lar deg bruke en annen iPhone eller iPad som fjernkontroll til Ultrakam-appen. Det kan være praktisk hvis du har montert iPhone-en din på et stativ. Via fjernkontroll-appen kan du starte og stoppe innspilling, justere eksponering og fokus, samt se en livefeed av Ultrakam-videofeeden.

Ultrakam-appen har en innebygget web-server, slik at du kan fjernstyre appen via en nettleser – eller vise videofilene i nettleseren. Dermed er det svært enkelt å laste ned filene til PC-en senere. Alt du trenger å gjøre er å la iPhone-en din og PC-en din være tilkoblet samme trådløse nettverk, og taste inn IP-adressen til telefonen i nettleseren.

Ultrakam koster 49 kroner på App Store, mens fjernkontroll-appen koster 21 kroner.

Vi mener Nokia Lumia 1020 fortsatt er den beste kameramobilen: 
Les testen av Nokia Lumia 1020 her »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen