På tide å oppdatere denne lille rakkeren.
På tide å oppdatere denne lille rakkeren. (Bilde: Shutterstock)

Facebook-appen har sugd strøm fra mobilen din de siste ukene

Nå innrømmer Facebook feilen, og sender ut en oppdatert versjon av appen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvis man vil redusere strømforbruket på en smarttelefon, kan det være smart å sjekke strømforbruket per app. I det siste har flere iPhone- og iPad-brukere kunnet melde om at Facebook-appen la beslag på uforholdsmessig mye strøm, ifølge nettsiden Medium.

Nå melder Engadget om at Facebook har lokalisert problemet, og har sendt ut en oppdatering av iOS-appen.

– Oppførte seg som et lite barn

Ifølge Facebooks utviklingssjef, Ari Grant, var problemet sammensatt, men bestod i hovedsak av to feil i appens kode:

  •  Evigvarende forespørsler: Grant forteller at den første feilen var det han beskriver som en «CPU spin». I all kortfattethet betyr dette at appen sendte mer eller mindre uavbrutte, hyppige forespørsler til telefonens prosessor, uten å egentlig ha noen grunn til det. Facebook-sjefen sammenligner problemet med å ha et barn i baksetet på bilen, som konstant spør hvor lenge det er igjen til man er framme.  Unyttig, altså.
  • Facebook-videoer var en del av problemet. Når du gikk ut av appen etter å ha sett en video, stanset ikke lydprosessene.
    Facebook-videoer var en del av problemet. Når du gikk ut av appen etter å ha sett en video, stanset ikke lydprosessene. Foto: Facebokk/Skjermdump fra YouTube
    Lydløs bakgrunnsvideo: Den andre feilen lå i hvordan appen håndterte videoer på. Hvis du så en video og deretter forlot appen uten å lukke den, ville den fortsette å kjøre prosessene som holdt lyden på videoen i gang. Grant sammenligner det med å la Spotify kjøre i bakgrunnen – bare uten noen lyd. Han presiserer samtidig at appen ikke foretok seg noe nytt i bakgrunnsmodus, men bare det faktum at den holdt prosessen i gang trakk mye strøm.

Den nye oppdateringen skal visstnok løse disse problemene fullstendig, så du burde se en betydelig nedgang i strømforbruk med ny Facebook-versjon innabords – forutsatt at du bruker Facebook, altså. 

Selskapet avkrefter i samme melding at problemene hadde noe som helst å gjøre med posisjonhistorie-funksjonen i appen, eller noe relatert til posisjon overhodet.

De presiserer også at posisjoneringsfunksjonen er noe du aktivt må skru på, så hvis du ikke har valgt å være med på posisjonslogging vil ikke appen forsøke å finne posisjonen din overhodet i bakgrunngsmodus.

Feilen gjaldt bare iOS-enheter, og Android-enheter og telefoner med andre operativsystem er derfor uberørt.

Har du plassproblemer på iPhonen?
Dette dekselet kan gi deg dobbelt så mye plass »

(Kilde: Engadget, Medium)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen