På tide å oppdatere denne lille rakkeren.
På tide å oppdatere denne lille rakkeren. (Bilde: Shutterstock)

Facebook-appen har sugd strøm fra mobilen din de siste ukene

Nå innrømmer Facebook feilen, og sender ut en oppdatert versjon av appen.

Hvis man vil redusere strømforbruket på en smarttelefon, kan det være smart å sjekke strømforbruket per app. I det siste har flere iPhone- og iPad-brukere kunnet melde om at Facebook-appen la beslag på uforholdsmessig mye strøm, ifølge nettsiden Medium.

Nå melder Engadget om at Facebook har lokalisert problemet, og har sendt ut en oppdatering av iOS-appen.

– Oppførte seg som et lite barn

Ifølge Facebooks utviklingssjef, Ari Grant, var problemet sammensatt, men bestod i hovedsak av to feil i appens kode:

  •  Evigvarende forespørsler: Grant forteller at den første feilen var det han beskriver som en «CPU spin». I all kortfattethet betyr dette at appen sendte mer eller mindre uavbrutte, hyppige forespørsler til telefonens prosessor, uten å egentlig ha noen grunn til det. Facebook-sjefen sammenligner problemet med å ha et barn i baksetet på bilen, som konstant spør hvor lenge det er igjen til man er framme.  Unyttig, altså.
  • Facebook-videoer var en del av problemet. Når du gikk ut av appen etter å ha sett en video, stanset ikke lydprosessene.
    Facebook-videoer var en del av problemet. Når du gikk ut av appen etter å ha sett en video, stanset ikke lydprosessene. Foto: Facebokk/Skjermdump fra YouTube
    Lydløs bakgrunnsvideo: Den andre feilen lå i hvordan appen håndterte videoer på. Hvis du så en video og deretter forlot appen uten å lukke den, ville den fortsette å kjøre prosessene som holdt lyden på videoen i gang. Grant sammenligner det med å la Spotify kjøre i bakgrunnen – bare uten noen lyd. Han presiserer samtidig at appen ikke foretok seg noe nytt i bakgrunnsmodus, men bare det faktum at den holdt prosessen i gang trakk mye strøm.

Den nye oppdateringen skal visstnok løse disse problemene fullstendig, så du burde se en betydelig nedgang i strømforbruk med ny Facebook-versjon innabords – forutsatt at du bruker Facebook, altså. 

Selskapet avkrefter i samme melding at problemene hadde noe som helst å gjøre med posisjonhistorie-funksjonen i appen, eller noe relatert til posisjon overhodet.

De presiserer også at posisjoneringsfunksjonen er noe du aktivt må skru på, så hvis du ikke har valgt å være med på posisjonslogging vil ikke appen forsøke å finne posisjonen din overhodet i bakgrunngsmodus.

Feilen gjaldt bare iOS-enheter, og Android-enheter og telefoner med andre operativsystem er derfor uberørt.

Har du plassproblemer på iPhonen?
Dette dekselet kan gi deg dobbelt så mye plass »

(Kilde: Engadget, Medium)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen