Denne appen bestiller taxi for deg

Denne appen bestiller taxi for deg

Appen vet hvor du er, slik at du slipper å huske adressen.

Taxi Nå! har vært den mest kjente drosjeappen i Norge frem til nå.
Taxi Nå! har vært den mest kjente drosjeappen i Norge frem til nå.
Hvis du ikke vil la telefonen velge adresse for deg kan du panorere rundt på kartet, eller søke opp stedet selv.
Hvis du ikke vil la telefonen velge adresse for deg kan du panorere rundt på kartet, eller søke opp stedet selv.
Hvis du trenger det kan du også velge type bil. Android-appen kommer forøvrig på norsk førstkommende torsdag.
Hvis du trenger det kan du også velge type bil. Android-appen kommer forøvrig på norsk førstkommende torsdag.

Hvis du reiser mye med taxi i Norge kjenner du muligens appen Taxi Nå. I praksis er det en telefonliste som gjør at du alltid vet nummeret til nærmeste drosjeselskap. Nå skal vil et dansk selskap gjøre det enda enklere for deg å bestille taxi.

Dette skal foregå ved at vordende drosjekunder laster ned appen Click a Taxi fra Google Play eller Apple App Store. Applikasjonen er koblet til drosjeselskaper i hele Norden.

Du slipper å huske adressen

Hvis du har skrudd på GPS og stedstjenester på telefonen din er det første som møter deg i appen et kart over omgivelsene dine, et søkefelt og to store knapper; "Bestill nå" og "Bestill senere".

Siden appen henter adresse og koordinater fra GPS-tilkoblingen i telefonen din slipper du altså å tenke på disse detaljene selv.

Les også: Dette er de skjulte Android-perlene

Enkelt å avbestille

Den første gangen du bestiller må du legge inn ditt eget navn og telefonnummer. Disse opplysningene blir lagret i appen og sendt videre til drosjeselskapet som kontaktopplysninger.

Hvis du har bestilt feil kan du raskt og enkelt avbestille turen etterpå.

Én sentral i hver by

I dag har selskapet bare avtaler med én drosjesentral i hver by, og appen oppgir heller ikke priser for turene. Det betyr at du, foreløpig iallfall, ikke kan forvente å bruke appen som et utgangspunkt for å sammenlikne priser eller til å komme frem billigst mulig.

Det er kun i tettbygde områder appen dekker, og det betyr at du risikerer å komme utfor steder der nærmeste drosjesentral er et godt stykke unna. Da vil appen gi deg beskjed om at området ikke er dekket.

– I de tilfellene der sentralen ikke kan sende en drosje til deg på under en halvtime vil du bli oppringt for å avtale det praktiske, forteller Jostein Pedersen fra Click a Taxi.

Satser på utbredelse

Pedersen forteller også at Click a Taxi har noen konkurrenter i utlandet, men sier at de fleste konkurrentene konsentrerer seg om enkeltområder med mange brukere.

– Click a Taxi skal først og fremst forsøke å dekke et størst mulig område og vi satser på å dekke de viktigste mobilplattformene, sier han.

I dag fins appen for iOS og Android, mens en applikasjon for Windows Phone er på vei. Frem til torsdag er Android-appen på engelsk språk, men om noen dager kommer altså den også på norsk.

Del av en trend

I tillegg til selskapene som forsøker å samle taxitjenester ett sted har også flere lokale drosjesentraler egne apper. Det har også blitt stadig vanligere med apper som viser hvor andre typer transport beveger seg og om den er i rute.

I dag er sannsynligvis Trafikanten den mest kjente av disse, men det fins også flere apper som viser om fly-, tog- og busstrafikk er i rute rundtom i landet.

Trenger du flere apper? Ta en titt på denne listen ...

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen