Vertu Ti.
Vertu Ti. (Bilde: Vertu)

Denne Android-mobilen koster 60 000 kroner

Vertu Ti er håndbygget i eksklusive materialer og har egen "concierge"-knapp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vertu er kjent for å produsere noen av verdens dyreste mobiltelefoner, blant annet viste de i 2008 frem en mobiltelefon laget i massivt gull – til den nette pris av 3,3 millioner kroner.

Vertu Ti.
Vertu Ti.Foto: Vertu

Det får den nylanserte telefonen Vertu Ti til å bli rene fattigmannsmobilen i forhold. Prisen starter ifølge BBC nemlig på "ikke mer enn" skarve 7 900 euro – det vil si i underkant av 60 000 kroner.

Vertu Ti er den første Android-baserte mobiltelefonen fra Vertu, og den første telefonen Vertu har lansert etter at de nylig skilte lag med Nokia.

Laget i titan

Vertu Ti er håndlaget ved Vertus fabrikk i Church Crookham i Storbritannia. Telefonen har en ramme i titan og en ripesikker skjerm i safirglass. 

Vertu Ti.
Vertu Ti.Foto: Vertu

Og selv om Vertu inntil nylig var eid av Nokia, som satser fullt og fast på Microsofts Windows Phone-plattform, har Vertu valgt å gå for Android som operativsystem på luksusmobilen.

– Du er nødt til å være en del av et økosystem. Telefonen din må kunne fungere med andre telefoner. Jeg tror Windows Phone vil ha suksess, men det har fortsatt en relativt liten markedsandel, sier Vertu-sjef Perry Oosting til BBC. 

Middelmådige spesifikasjoner

Selv om dette er en luksusmobil med en vanvittig prislapp, er ikke spesifikasjonene spesielt imponerende – selv om det ikke er snakk om noen svak telefon. Den har en 1,7 GHz Snapdragon S4 tokjerneprosessor og en 3,7-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter. Kameraet på baksiden er på 8 megapiksler, og telefonen kommer med 64 GB lagringsplass. Telefonen har NFC. Den støtter ikke 4G.

Det som imidlertid er spesielt med Vertu-mobiler, er at de har en egen "concierge"-knapp. Den setter deg i forbindelse med et team som kan gi deg hjelp med ulike oppgaver, som å finne informasjon om stedet du er på, bestille teaterbilletter eller bord på restaurant.

Kunne du tenke deg å bruke mer enn 60 000 kroner på din neste mobiltelefon, får du kjøpt en luksusutgave av Vertu Ti som heter "Black PVD Titanium Red Gold Mixed Metals". Den koster litt over det dobbelte av standardmodellen.

Les også: For dobbel pris får du iPhone i gull

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen