Denne Android-appen gjør noe veldig smart
(Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Denne Android-appen gjør noe veldig smart

Perfekt for deg som hater rot, men vil ha mange apper gående.

Det finnes mange apper som skal gjøre mye smart, men en god del av nedlastede apper ender bare opp med å bli avinstallert – enten fordi de er unyttige, dårlige, forstyrrende, plasskrevende eller en hvilken som helst kombinasjon av disse.

Nå melder Engadget om en helt ny app kalt Snap, som forsøker å være alt annet enn akkurat dette. Om noe, så forsøker den å spare dyrebar plass på hjemskjermene dine, ved å la deg feste moduler til nedtrekksmenyen.

Dette er det flere fordeler med. For det første, så slipper du å sveipe deg frem og tilbake mellom forskjellige hjemskjermer for å se de forskjellige modulene. For det andre, så får du enkel tilgang til modulene fra en hvilken som helst app, uten å måtte avbryte det du holder på med. Genialt – eller?

Hvordan fungerer det?

Hvis du trekker ned på venstre side, får du den vanlige varslingsmenyen. Men hvis du trekker ned på høyre, åpenbarer Snap-menyen seg.
Hvis du trekker ned på venstre side, får du den vanlige varslingsmenyen. Men hvis du trekker ned på høyre, åpenbarer Snap-menyen seg. Foto: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vi måtte selvfølgelig teste ut om dette faktisk fungerer så bra som Francisco Barosso, skaperen bak appen, lover i sin beskrivelse. Vil Snap virkelig effektivisere mobilbruken din? Det korte svaret er ja, men ikke i alle tilfeller.

Å sette opp appen er relativt enkelt.

Du blir møtt av en ren skjerm med et gult plusstegn i en sirkel, som enkelt lar deg velge modulene dine fra en liste. Deretter får du mulighet til å velge antall rader den enkelte modulen skal dekke, og i hvilken rekkefølge modulene skal vises. For å aktivere tjenesten, må du deretter trykke på de tre prikkene øverst i høyre hjørne av appen og huke av en liten boks.

Snap deler i praksis opp den øverste delen av telefonen din i to deler: én del som lar deg trekke ned widgetene dine, og én som lar deg trekke ned den vanlige varslingsmenyen og hurtiginnstillingene. Hvilken del som skal gjøre hva, kan du selv konfigurere fra innstillingsmenyen i appen, hvor du også kan velge om Snap skal være aktiv på låseskjermen.

Det er også et valg for å redusere animasjonen på nedtrekket, hvilket sannsynligvis ikke er så veldig aktuelt med mindre telefonen din er nokså svakt spesifisert. For en nærmere innføring i hvordan appen fungerer, kan du se videoen fra skaperen selv:

Bra app, men noen små irritasjonsmomenter

I det store og det hele fungerer Snap svært godt, og appen gjør akkurat det den lover – men ikke så mye mer. Det er dessuten et par irritasjonsmomenter som burde vært fikset, men å beskrive dem som «problemer» ville strengt tatt være å overdrive.

For eksempel, så hender det at modulene blir plassert tettere enn de egentlig skal, og du kan ikke rulle gjennom mailen eller kalenderen din som på en modul på hjemskjermen din. Dermed passer nok moduler som værvarsel, snarvei til notat-appen og Spotify-modulen bedre her, ettersom de ikke er interaktive på den samme måten. 

Her er Snap aktivert på venstre side av skjermen, men du får fortsatt ikke den vanlige varslingsmenyen på høyre side for dét. Synd. I tillegg – hvorfor i all verden får vi ikke tilgang til hurtiginnstillingene ved å dra ned enda en gang?
Her er Snap aktivert på venstre side av skjermen, men du får fortsatt ikke den vanlige varslingsmenyen på høyre side for dét. Synd. I tillegg – hvorfor i all verden får vi ikke tilgang til hurtiginnstillingene ved å dra ned enda en gang? Foto: Skjermdump/Tek.no, montasje

Videre fungerer ikke innstillingen som lar deg velge hvilken side av nedtrekksmenyen Snap skal være aktiv på, helt etter planen. I utgangspunktet er dette konfigurert til den høyre siden, og selv om du endrer til en annen side, vil høyre side fortsatt reagere med Snap-menyen – bare uten noen moduler.

Derimot vil den valgte siden fungere fint, og ettersom skjermen er tredelt vil du uansett ha et lite felt som fungerer som vanlig. Men i praksis vil det være enklest å kun bruke høyresiden.

Det er også en begrensning på tre moduler, med mindre du betaler et mindre beløp for å fjerne dette taket.

Å velge moduler (til venstre) er svært enkelt. Innstillingsmenyen (til høyre) er også oversiktlig og fin.
Å velge moduler (til venstre) er svært enkelt. Innstillingsmenyen (til høyre) er også oversiktlig og fin. Foto: Skjermdump/Tek.no, montasje

For øvrig er brukergrensesnittet veldig pent og ryddig, og er godt integrert med Android 5.0 Lollipop. Der du vanligvis ser det runde profil-ikonet, ser du istedenfor et matchende ikon med Snaps logo, pluss at den øverste biten av nedtrekksmenyen følger med ned, med klokke og dato.

Lyst til å prøve selv? Her kan du laste ned appen:

Det finnes flere smarte widgets der ute:
Dette widget-trikset burde du virkelig prøve »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen