(Bilde: Esperantanaso / YouTube)

Dette er en hjemmelaget 8-bitmaskin

Hjemmelagde DUO Mega imponerer.

Det er vel få ting som smelter flere nerdehjerter enn 8-bitbasert estetikk og teknologi. Følgelig er det ikke mangel på hjemmelagde 8-bitprosjekter, men hobbyhacker Jake Eisenmann tar det hele et skritt eller to lenger.

Mens de fleste vanlige skrivebords-PC-er kanskje består av to, fire eller åtte kjerner, har Eisenmann skrudd sammen en 8-bitdatamaskin med hele 16 kjerner.

Masse godbiter

Det flerkjernede vidunderet har fått navnet DUO Mega, og tar i bruk 16 mikrokontroller av typen ATMega328p. Hver av disse er koblet til en 8-bitdatabus, og de er tilpasset til å fortolke en skreddersydd kode som kjører programvaren.

Kabinettet er en plastbeholder, og resten av maskineriet utgjøres av tre Arduino UNO-brett, 32 KB med SRAM, 512 KB med flashminne, åtte koblingsbrett, Ethernet-skjold, krystalloscillatorer på 16 MHz, utgående VGA-port og flere andre komponenter.

Kløpper på regning

Selv om maskinen er temmelig primitiv, har den fremdeles en relativt god regneytelse. Dette gjør at DUO Mega egner seg til problemfri fleroppgavekjøring i 8-bitland.

I videoen nedenfor kan du se hva datamaskinen er i stand til å gjøre, der den kjører et Tetris-aktig spill, kalkulator, notatprogram og utfører diverse kompliserte regneoperasjoner.

Få mer informasjon og se flere bilder av DUO Mega på Ostracodfiles.com.

Et lite stykke igjen til denne:
Kina slår supermaskinen Titan ned fra tronen »

Se hva den 16-kjernede 8-bitdatamaskinen får til på YouTube, komplett med 8-bitmusikk:

(Kilder: Hack a Day via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen