Denne 4K-skjermen blir rimelig
(Bilde: Philips)

Denne 4K-skjermen blir rimelig

Philips lanserer snart en ny, overkommelig priset modell.

4K-skjermer til PC-er er ennå relativt fåtallige og kostbare, men i økende tempo lempes nye modeller på markedet med prislapper som gjør dem mer tilgjengelige for folk flest.

I april meldte vi for eksempel at Samsung skal slippe en 28-tommers 4K-skjerm som er ventet å få en norsk pris på rundt 5000 kroner. Nå kommer det en enda en 4K-skjerm som befinner seg i samme prisklasse.

Philips trår til

Philips, via det lisensierte partnerselskapet MMD, kunngjør nemlig i en pressemelding at en ny modell med betegnelsen 288P6LJEB snart er klar for det norske markedet.

Skjermen har samme størrelse som Samsungs overnevnte modell, altså 28 tommer, og får en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Oppdateringsfrekvensen ligger på 60 Hz, og skjermen kommer også med 10-bit fargedybde, som gir deg litt over én milliard farger totalt.

Videre har MMD klasket til med en responstid på bare ett millisekund, noe som skulle gjøre den rimelig velegnet til spill. Tilkoblingsmulighetene inkluderer to USB 2.0-innganger, to USB 3.0-innganger, MHL-HDMI, DisplayPort 1.2, VGA og DVI.

Kommer til sommeren

Den nye 4K-modellen er også utstyrt med en spesiell fot som lar deg senke rammen på skjermen helt ned til skrivebordsnivå, noe som visstnok skal gi en mer komfortabel synsvinkel.

Den nøyaktige lanseringsdatoen for skjermen er ikke kjent, men den skal bli tilgjengelig en gang i løpet av sommeren. Den veiledende utsalgsprisen vil ligge på 4990 kroner inkludert moms. Flere bilder av skjermen kan du se under.

Setter du opp et varsel i prisguiden sender vi deg en e-post så snart skjermen kommer på lager.

På Computex-messen ble det også vist frem 4K-skjermer:
Her er Asus' nye 32-tommer »

(Bilde: Philips)
(Bilde: Philips)
(Bilde: Philips)
(Bilde: Philips)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen