(Bilde: Matthew Krueger)

Denne 3D-printeren er lagd av Lego

Billigere enn noensinne å skrive ut tredimensjonale objekter.

3D-printere blir stadig billigere, men for fattige studenter er prisnivået fremdeles litt for høyt. Matthew Krueger fant løsningen i barndommens Lego-klosser, som han brukte til å konstruere en funksjonell 3D-printer.

Per dags dato er ikke LegoBot helt perfekt. Den bruker for det første varmt lim og ikke plast, slik at de ferdige objektene blir gummiaktige og ikke faste. For det andre er maskinen fremdeles litt ustødig på grunn av en blanding mellom Lego-klosser og 3D-printede deler, men dette skal Krueger fikse i framtiden.

Null i kostnader

Maskinen blir styrt av Legos egen robotpakke NXT, og siden dette er et lukket programspråk, har Krueger hatt problemer med å programmere hvordan tingesten skal oppføre seg og ta imot kommandoer. Han har likevel funnet en annen fyr som jobber med å lage et språk som kan tolke og overføre 3D-modeller på en PC til ordre for en maskin som LegoBot.

Ifølge Krueger kostet 3D-printeren ham null kroner, ettersom han hadde alle delene fra før. Med ytterligere finjustering og fikling, tror vi at dette kan bli et kurant alternativ for de som er på utkikk etter en ekstremt billig 3D-printer.

Du kan også lage vanlige skrivere med lekeklossene:
14-åring bygde Lego-printer »

(Kilde: Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen