FORM 1 skal skrive ut objekter i høyere kvalitet enn før. (Bilde: Formlabs)

Denne 3D-printeren byr på ekstra høy kvalitet

FORM 1 tilbyr proffprinting til overkommelig pris.

3D-printere er maskiner som skriver ut tredimensjonale objekter, og de har fått en massiv vekst i popularitet og utbredelse de siste få årene. Vi har blant annet sett billige printere, printere som skriver ut hus og brukervennlige printere for hjemmet.

FORM 1 er nok en 3D-printer som føyer seg inn i rekken blant de som desperat ønsker din oppmerksomhet. Esset i ermet på denne maskinen er to stikkord: Relativt rimelig pris og ekstra profesjonell kvalitet. Aspirerende 3D-printerbrukere blant oss bør derfor vurdere å ta en titt.

Bruker laser

Mens de fleste rimelige 3D-printere benytter seg av en metode hvor de legger ut smeltet plast lag for lag, benytter FORM 1 seg av såkalt stereolitografi. Denne metoden former plasten ved hjelp av en laser, og er en svært nøyaktig teknikk. Stereolitografi er imidlertid svært dyrt også, på grunn av behovet for dyrebar optikk.

En gjeng fra amerikanske MIT Media Lab har klart å gjenskape prosessen til en brøkdel av prisen, og tar den i bruk i FORM 1. 3D-printeren er i stand til å lage objekter med lag så tynne som 25 mikron, eller 75 prosent slankere enn det nylig omtalte Replicator 2 klarer. I tillegg følger det med et verktøy for å konstruere modeller på PC-en.

FORM 1 ser ellers ut som en slags stilig saftismaskin, med en bunn av børstet metall og selve byggeplattformen omringet av et oransj plastdeksel.

På Kickstarter

Sjekk ut prosjektsiden til FORM 1 på Kickstarter.

I skrivende stund har maskinen fått inn 665 929 dollar av målet på 100 000 dollar, og summen stiger raskt. 28 dager gjenstår av finansieringsperioden.

Prisen for en printer på Kickstarter-siden var nede i 2299 dollar, men nå er det bare pakker for 2699 dollar (cirka 15500 kroner) eller dyrere igjen.

Sjekk ut sammenligningen mellom en billig 3D-printerteknikk og FORM 1s teknikk:

Sammenligning mellom vanlig 3D-printing og FORM 1.

Ta også en titt på Kickstarter-videoen for nærmere informasjon:


(Kilde: Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen