Denne 14-tommeren skal være verdens letteste
(Bilde: RoyStudio.eu/Shutterstock.com, LG)

Denne 14-tommeren skal være verdens letteste

LGs nye bærbare PC blir ikke tunge saken.

I laptop-verdenen er det gjerne om å gjøre å være tynnest, lettest og stiligst, samtidig som man helst ikke vil gi slipp på for mye kraft. Under CES-messen så vi blant annet en ny proff-bærbar fra Lenovo, som visstnok skal være verdens letteste i sitt slag med en vekt på beskjedne 1,31 kilogram, samt den 779 gram tunge LaVie 13 – verdens letteste 13-tommer.

Sørkoreanske LG har nå kunngjort en ny bærbar PC, som riktignok ikke er en proff-laptop, men som likefullt også skal kunne hevde seg i slankekrigen.

– Verdens letteste 14-tommer

LG kaller nemlig den nye PC-en sin for «verdens letteste» 14-tommers laptop. Hvorvidt det faktisk er hold i denne påstanden er uvisst, men med en vekt på relativt imponerende 980 gram er det ingen tvil om at den i alle fall er en aktuell kandidat. Som en referanse påstår LG at vekten tilsvarer tre epler.

14-tommeren er også relativt spinkel, med en tykkelse på 13,4 millimeter på det tykkeste punktet. Det skal også være en elegant sak, med blant annet metallinnpakning og lysende detaljer på baksiden av skjermen. 

LG har ikke oppgitt detaljerte tekniske spesifikasjoner i pressemeldingen, annet enn at den kommer med femte generasjons Intel Core-prosessorer, som altså betyr at den kommer med de nye Broadwell-prosessorene som Intel for alvor dro sløret av på den nylig avholdte CES-messen.

Finnes også i 13-tommersversjon

Nettstedet Notebookcheck skal ha plukket opp noen ytterligere opplysninger, og melder at PC-en også får enten 4 GB eller 8 GB minne og en SSD på 128 GB. I tillegg skal to USB 3.0-porter, en mikro-USB-port og en HDMI-port være på plass. LG opplyser ellers om at batteritiden ligger på 10,5 timer.

LG har for øvrig også lansert en 13-tommers utgave av den lette maskinen, som allerede har vært på markedet en stund. Denne har samme vekt og spesifikasjoner som 14-tommeren, med unntak av at den kun leveres med Haswell-prosessorer. Norsk pris og tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent for noen av modellene.

MSI lanserte nylig en bærbare for dem som er mer oppatt av grafikkytelse enn vekt: GT80 Titan er et regelrett grafikkmonster »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen