Den ultimate jakken

Hva sier du til en jakke som har innebygget GPS-utstyr, GSM-antenne, mp3-spiller og støtte for blåtann?

Alternativ tekst mangler

Teknologien er på full fart inn i klærne våre, og såkalte smarte klær har allerede eksisert i en årrekke. Men nå har Interakctive Wear og Telit Communications sammen laget en jakke som overgår det meste vi har sett av smarte plagg.

Jakken har fått navnet Know Where jacket, og bør være en god nyhet for friluftsmennesker.

Know Where jacket har nemlig det meste du kan ønske deg av en jakke. For det første har den en innebygget GPS-mottaker, slik at andre kan følge med på hvor du befinner deg til en hver tid. Skulle du gå deg bort eller skade deg, kan GPS-funksjonen bidra til at andre oppdager situasjonen i tide og tilkaller hjelp.

Alternativ tekst mangler

GPS-mottakeren, som veier 23 gram, sitter i én av jakkens skuldre. Der har den best mulig forutsetninger for å sende sterke signaler opp mot GPS-satelitter. I følge Interactive Wear kan også GPS-informasjonen sendes til rette mottaker via jakkens GSM- og GPRS-modul, som er laget av Telit Communications.

Følg med via blåtann
Jakken har også støtte for blåtann. Blir du borte fra gruppen din på fjelltur, kan du koble en PDA til jakken via blåtann, og slik få en full oversikt over hvor resten av gruppen din befinner seg ved hjelp av GPS.

Liker du å høre på musikk, kan du la mp3-spilleren ligge hjemme. Know Where jacket har nemlig en innebygget mp3-spiller også. I tillegg har jakken et integrert hodesett. Musikken styrer du fra det vanntette kontrollpanelet på jakkens venstre arm.

Foreløpig er jakken på demostadiet. Men Interactive Wear planlegger å få jakken ut på markedet i flere land i løpet av vinteren 2008. Hva den vil komme til å koste, eller om den kommer til Norge, er foreløpig usikkert.

(Kilder: Interactive Wear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen