Den ultimate gadgetboken

En av de tidligere lederne i teknologiavdelingen i CIA har endelig fått lov å lette på sløret. Spionutstyret fra virkeligheten er faktisk enda mer utrolig enn med man ser på film, og noen gang har drømt om.

CIA skeptisk
Spycraft: The Secret History of the CIA's Spytechs from Communism to al-Qaeda er skrevet av Robert Wallace og H. Keith Melton, men har egentlig vært ferdig i flere år. CIA nektet imidlertid utgivelse frem til nå. Dermed får vi endelig alle ta del i den utrolige historien om de fantasifulle gadgetene gjennom historien.

Hovedgrunnen til at CIA har åpnet for utgivelse er mest sannsynlig at spionutstyret det skrives om, ikke lenger er i daglig bruk.

Fantasifullt
Hvis du har latt deg fascinere av alt Q produserer for James Bond, kommer du til å bli overrasket over at virkeligheten faktisk er enda mer spektakulær. Her snakker vi om fjernstyrte spioninsekter, oppblåsbare fly, sigaretter som avfyrer .22 kaliberkuler, og det mest utrolige er at absolutt alt faktisk er sant. Noen ganger overgår virkeligheten fantasien.

Det er selsagt ikke alle gadgets som har funnet veien til boken. En rekke av de skumlere eksperimentene som ble bygget på 50, 60 og 70-tallet forblir hemmeligheter.

- Du vil ikke vite den fulle sannheten, sier Robert Wallace i et intervju med våre venner hos Gizmodo.

Eksploderende sexdukker
Det har virkelig sittet noen kreative hjerner hos CIA, og av og til kan man lure litt på hva de egentlig tenkte på. Eksploderende oppblåsbare sexdukker og sigarer som ga røykeren sterke hallusinasjoner er nesten for morsomt til å være sant.

Gizmodo har allerede anmeldt boken, og er fra seg av beundring. Den offisielle hjemmesiden finner du her. Boken kommer nok i salg i norske butikker snart, men kan også forhåndsbestilles fra Amazon.com for knappe 20 dollar.


Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen