Den store XP-oppdateringen

I utgangspunket hadde Microsoft tenkt Service Pack 2 som en forholdsvis liten oppdatering for Windows XP, men pakken har etter hvert vokst kraftig i omgang. Ifølge Windows Magazine skal Microsoft bruke 300 million dollar i markedsføring i forbindelse med lansering av SP2. Pengene skal ikke minst brukes til å opplyse brukere om sikkerhet, noe Microsoft har slett ikke vært best kjent for tidligere.

Forsinkelser

Det store spørsmålet er lanseringsdatoen. Ifølge Greg Sullivan produktsjef hos Microsoft, skal årsaken til de siste forsinkelsene være problemer med kompabilitet. På grunn av den store sikkerheten som SP2 vil medføre for Windows XP, får en rekke programmer og tjenester i Windows, problemer med å kjøre uforhindret.

Service pack 2 er blitt forsinket flere ganger. Den siste Release Candidate 2, skulle slippes i forrige uke, men kommer trolig i denne uka. RC 2 skal, på samme måten som RC 1, være tilgjengelig for alle for å teste. Les mer.

Har du RC1 fra før, anbefaler Microsoft at du fjerner RC1 før RC2 installeres. Det bør understrekes at RC-versjoner er testversjoner og ikke ferdige versjoner og bør derfor ikke installeres på PC-er som er i vanlig bruk.

En RC-versjon er egentlig et produkt som er klart for lansering, kun testing og finpuss gjenstår. Likevel har Microsoft funnet det riktig å endre på RC-versjonen av SP2 i ettertid.

Sikkerhet i sentrum

De viktigste endringene i SP2 er bedre sikkerhet i forhold til blant annet datainnbrudd, e-post og meldingstjenester, og bedre generell sikkerhet i Windows. I tillegg skal SP2 by på ny teknologi for Windows-oppdatering med Microsoft Software Update Services (SUS).

SP2 som en "vanlig" oppdatering

SP2 er egentlig større oppdatering enn det som er vanlig, men når den lanseres skal den likevel være tilgjengelig via oppdateringstjenesten (Windows Update) og via automatisk oppdatering, akkurat som alle andre sikkerhetsoppdateringer.

SP2 skal også kunne lastes ned som en egen pakke fra direktelenk (network-og compact-downloads). Men det er forløpig ikke klart hvor stor denne pakken blir. SP2 skal i utgangspunktet være gratis for de som allerede har Windows XP, mens de som ønsker kan bestille SP2 på CD-ROM mot å betale porto. Nye PC-er skal etter hvert ha SP2 ferdiginstallert.

(Kilde: Windows Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen