Den siste Prescott...

Som ventet lanserte Intel i dag sin 3,8 GHz Pentium 4-prosessor. Ikke bare blir Pentium 4 570J trolig den siste i den originale "Prescott"-serien, men prosessoren blir også den høyest klokkede fra Intel på lang tid fremover.

På mange måter kommer lanseringen av prosessoren i skyggen av den kansellerte 4 GHz-utgaven.

Pentium 4 570J kommer med 1 MB L2-cache, 800FSB og er naturligvis i LGA775-format. "J"-en i navnet antyder at prosessoren er blitt utstyrt med Intels "NX-bit". Denne hindrer programmer i å kjøre kode fra prosessorbufferen, en ofte brukt metode av ondartede programmer som ormer og virus.

Prosessoren har også fått en mer effektiv "Halt State", som lar prosessoren gå mer effektivt i dvale. Dermed senkes effektforbruket og varmeutviklingen så mye som 10-15 grader celsius, når prosessoren er arbeidsløs ("idle").

Det er også ventet at de lavere klokkede Pentium 4 "Prescott"-prosessorene blir utstyrt med "NX-bit" og en mer effektiv "halt state".

Noen 64-bit-støtte er imidlertid ikke på plass enda.

Ytelsesmessig må Intel forsatt se seg slått av erkefienden AMD, særlig i spill. Så gjenstår det å se hvordan ytelsen til Pentium 4 600-serien blir, når den ankommer til neste år, med 2 MB L2-cache og EM64T-utvidelser.

Tester på nett

Prisen er satt til US $637 (4000 NOK) i kvanta på 1000. Hva utsalgsprisen for deg og meg blir er foreløpig ukjent. Lillebror 560J er for tiden priset til ca 3700 kroner ifølge prisguiden.

(kilder: X-bit labs, Tech-Report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen