Den nye SpinRite 6.0

En enkel test

Ved kjøp av lisens på SpinRite får du lov å laste ned en fil på 170 kilobyte, men når du kjører denne filen i Windows blir du gitt valget mellom å lage ett CD-ROM ISO-image eller et Floppydisk-image. Når du brenner ISO-image't til en CD-R plate med for eksempel Nero Burning ROM så får du en CD plate du kan boot'e (starte opp) PC'en med. Selve ISO-image't er ikke større en omtrent 1,5 Megabyte. Det tilsvarende Floppy-image't er 1,44 Megabyte stort og passer hårfint på en floppydisk med tilsvarende størrelse.

Det finnes 5 nivåer av tester du kan utføre. Egentlig innholder Level 5 alt som de andre innholder. Under en enkel test av SpinRite som jeg gjorde fant jeg ut at min 80 Gigabyte Seagate harddisk (ATA-100) tok 13,5 timer på Level 4 skanning. Eller 6 Gigabyte i timen om du vil. Det bør nevnes at dette vel og merke var på en harddisk uten noen feil.


(Bilde: GRC.com)

GUI, navigering og skjermbilder

Programmets skjermbilder er DOS-aktige bortsett fra "Forberedelses"-grensesnittet hvor en lager CD-image og floppydisk-image som er et Windows-program. Hovedprogrammet er basert på FreeDOS, og navigering foregår med piler, Enter-tasten, mellomromstasten og hurtigtaster som i MS-DOS programmer. En skal kunne skrive ut en rapport/logg av skanningen til LPT-porten eller til en fil på en floppydisk.

Skjermbilder av den eldre versjonen SpinRite 5.0 finnes her. Og jeg regner med at skjermbilder av nyeste versjon også kommer om en stund. Et eksempel på et av skjermbildene ser du under her:


(Bilde: GRC.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen