Den første testen av Palm Pre

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den første testen av Palm Pre har dukket opp på nettstedet Boy Genius Report. Dette nettstedet annonserte allerede i forrige uke at de hadde fått et eksemplar, og at testen var på vei.

Palm har satset mye på den nye telefonen, som er full av nyvinninger, blant annet et nytt operativsystem kalt Web OS. På mange måter kan man si at Pre er et være eller ikke være for produsenten.

Se også: Bilder av Web OS »

God skjerm

Pre får skryt for mye, blant annet skjermen. Nettstedet skriver at dette er et av de absolutt største lyspunktene, og beskriver den som levende, rik, veldig klar og nærmest perfekt. Skjermen beskrives som nesten like god som den du finner på Iphone.

Også størrelsen på selve telefonen får skryt. Pre passer angivelig godt i handa og kjennes mindre enn en Blackberry Pearl. Den går lett i lomma, og nettstedet skriver at når tastaturet er skjøvet inn er Pre "really crazy small".

Likevel får telefonen litt kjeft for å føles billig. Det er plastkanter på telefonen, og skymemekansimen som skyver skjermen opp og ned beskrives som dårlig. Samtidig nevnes det at det generelle kvalitetsinntrykket muligens senkes fordi telefonen er veldig lett, og at man gjerne forventer at kvalitet skal veie litt.

Et annet område som virkelig får kjeft er tastaturet. Det er rett og slett for lite, skriver Boy Genius Report, og hevder at du får problemer å skrive på dette med mindre du har veldig små tomler. Tastaturet beskrives som langt dårligere enn de du finner på Blackberry-telefoner.

Web OS

Det splitter nye operativsystemet Web OS får skryt, men nettstedet er bekymret fordi programvareutviklere ikke har fått tilgang til å utvikle programmer til Pre. Det kan være at Palm åpner for dette snart, men tredjepartsprogrammer burde vært mulig allerede ved salgsstart, skriver nettstedet.

Web OS er for øvrig i stor grad avhengig av internettilkobling for at alle funksjonene skal fungere. Telefonlisten din vil for eksempel integreres med kontaktelisten din på Facebook. Nettleseren som leveres med telefonen beskrives som for det meste rask, men navigering beskrives som litt trøblete.

Boy Genius Report oppsummerer med at Palm har gjort en god jobb på mange områder, spesielt med å lage en hype rundt telefonen, slik Apple får til. Men Palm får kjeft for å ha gjort en laber byggejobb på telefonen.

Les hele testen hos Boy Genius Report »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen