Den supersikre Turing-telefonen får Sailfish OS i stedet for Android.
Den supersikre Turing-telefonen får Sailfish OS i stedet for Android. (Bilde: TRI)

Den ultimate tøffing-telefonen satser på «Sailfish»

Supersikre Turing vil ikke bruke Android.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var i april i fjor at vi først meldte om den nye mobilmodellen «Turing Phone», som skiller seg ut ved å være både ekstremt sikker å bruke og usedvanlig hardfør på samme tid. Nå bringer Android Police en ny, interessant opplysning om mobilen.

I stedet for Android, som telefonen først var antatt å benytte, skal Turing Phone nemlig utstyres med det langt mer ukjente operativsystemet Sailfish OS. Det fremkommer av telefonens produktside.

Sailfish OS er et Linux-basert operativsystem utviklet av det finske selskapet Jolla, som tidligere har brukt operativsystemet i sine egne mobiler og nettbrett. Det er en videreutvikling av Nokias OS-satsing MeeGo.

Raskt

Foto: Eliks/Shutterstock.com, TRI

I en e-post gjengitt av Android Police forteller produsenten Turing Robotic Industries at de har jobbet med å optimalisere Sailfish OS på telefonen, og at operativsystemet nå kjører meget raskt på Turing Phone. 

Dermed forsikrer selskapet at man ikke trenger å bekymre seg for ytelsesproblemer, selv om Turing phone kun skilter med en Snapdragon 810-prosessor, som ikke akkurat ligger i toppsjiktet blant mobilprosessorer.

Sailfish OS er kompatibelt med Android-apper, og når det gjelder grensesnittet kan man blant annet kan lese på operativsystemets hjemmeside at Sailfish blant annet byr på muligheten til å vise alle aktive apper på en oversiktelig måte på samme sted når man multitasker, og lar deg sømløst veksle mellom appene. 

Kommer i april

Man kan også kontrollere apper direkte fra multitasking-vinduet, slik som å starte og stoppe musikk, uten å åpne hele appen. OS-et har også et fokus på enkelt og tydelig design, og ikke minst sikkerhet.

Av øvrige, tekniske spesifikasjoner har Turing Phone en 5,5-tommer skjerm med 1080p-oppløsning, 3 GB minne, opptil 128 GB lagringsplass, et batteri på 3000 mAh og kameraer på 13 og 8 megapiksler. Ikke minst er den bygget i en spesialdesignet legering kalt «liquidmorphium», som skal ha større strekkfasthet enn både titan og stål .

Mobilen skal lanseres i april i år, og den amerikanske startprisen er på 610 dollar, cirka 5300 kroner. 

Sailfish-produsenten jobber med et nytt operativsystem: Jolla samarbeider med russerne om et nytt, sikkert alternativ »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen