Ingen flere plasttoppmodeller fra LG?
Ingen flere plasttoppmodeller fra LG? (Bilde: Shutterstock/LG/Tek.no, montasje)

Den siste toppmodellen i plast kan forsvinne

LG planlegger visstnok unibody-design i metall for LG G5.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De siste årene har vi sett en stadig større bruk av metall i konstruksjonen av mobiltelefoner, noe som har gått på bekostning av de tidligere så vanlige plastdekslene. Dette gjelder spesielt toppmodellene, men også i økende grad telefoner i mellomklassesjiktet. Det er dog én produsent som har holdt plasttradisjonen ved hevd.

Vi snakker selvfølgelig om LG, som i vår presenterte LG G4 – i både lær- og plastversjon. Nå melder imidlertid GSMArena om at også LG i neste generasjon vil gjøre det samme som mange andre, og altså levere LG G5 med metallinnpakning.

Feilslått strategi med lær og plast

LG G4 ble levert i nokså lekker skinninnpakning – men det traff tydeligvis ikke så godt på markedet.
LG G4 ble levert i nokså lekker skinninnpakning – men det traff tydeligvis ikke så godt på markedet. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ryktene stammer opprinnelig fra den koreanske nyhetssiden Naver, som også har en idé om hvorfor LG ikke vil bruke plast i sin neste toppmodell. Ifølge siden sliter LGs mobilavdeling med store underskudd, og en overgang til mer metall i mobiltelefonene skal gjøre det lettere å ta opp kampen med blant annet Apple og Samsung. 

Opprinnelig skal visstnok LGs plan ha vært å differensiere seg fra konkurrentene ved å ikke bruke metall i sine enheter, men strategien skal ha vært feilslått. Da man forsøkte å bruke lær for å skape blest om G4, endte telefonen med å få større global oppmerksomhet på grunn av andre ting, spesielt kameraet.

Videre hevdes det at mobilen vil lanseres en eller annen gang i første kvartal av 2016, altså litt tidligere enn sin forgjenger. Kanskje for å ta opp kampen med Samsung Galaxy S7, som visstnok skal lanseres en del tidligere i år?

LG lanserer mer enn bare tradisjonelle smarttelefoner:
Nå kan du kjøpe en klapptelefon med Android »

(Kilde: GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen