Den siste plasma-giganten gir opp teknologien
(Bilde: Peter J. Kovacs/Shutterstock.com)

Den siste plasma-giganten gir opp teknologien

LG vil droppe produksjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Plasma-TV-ene ble lenge foretrukket av både TV-entusiaster og kritikere, men er nå i ferd med å bli begravd på teknologiverdenens store gravplass etter at de gryende OLED- og 4K-løsningene har havnet i produsentenes fokus.

Først ble det meldt at den store plasma-produsenten Panasonic ville avslutte sin produksjon av TV-ene på grunn av manglende etterspørsel. Enda en stor spiker i kisten kom da verdens største TV-produsent Samsung også stanset sin plasma-produksjon.

Nå, nesten ett år etter at Panasonic ga opp teknologien, melder den siste plasma-giganten at også de legger teknologien død.

LG legger inn årene

Den tredje store plasma-aktøren er LG, som har rundt 25 prosent av markedet, har tidligere indikert at de ønsker å fortsette med teknologien en stund til, men nå ser det sannelig ut til at det er slutt også for denne sørkoreaneren.

Som avisen Korea Times melder stammer opplysningen fra sjefen for LGs avdeling for hjemmeunderholdning, Ha Hyun-hwoi, som nylig snakket med pressen på et hotell i den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Hyun-hwoi mer enn indikerte at plasma snart er et tilbakelagt kapittel.

Trolig helt borte innen utgangen av 2015

– Vi er nå i ferd med å vurdere tidspunktet for avslutningen av plasmaproduksjonen, sa han til pressen og la til at en offisiell kunngjøring vil komme snart. Årsaken skal være den samme som for de andre TV-gigantene, altså sviktende etterspørsel blant forbrukerne.

Det er ingen tvil om at etterspørselen etter plasma har gått bratt nedover de siste årene. Markedsforskningsselskapet DisplaySearch meldte i april at antall plasma-TV-forsendelser trolig vil gå ned med 50 prosent i forhold til 2013, og selskapet beregner at teknologien mer eller mindre vil forsvinne helt innen utgangen av 2015.

I stedet skal LG nå satse videre på OLED: Selskapets 4K-OLED skal være på vei til butikkene »

(Via What Hi-Fi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen