Slik ser den selvtørkende jakken ut.
Slik ser den selvtørkende jakken ut. (Bilde: Kickstarter)

Den selvtørkende jakken fra «Tilbake til fremtiden» er blitt virkelighet

Enda et produkt fra den kjente 80-tallsfilmen er blitt realisert - og du kan snart skaffe deg den.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Datoen som Michael J. Fox reiser til i filmen «Tilbake til fremtiden 2», 21. oktober 2015, ble nylig passert, og i den forbindelse tok vi en gjennomgang av hvilke teknologier fra filmen som i dag er blitt virkelighet.

Det viser seg at en del teknologier faktisk er blitt realisert, for eksempel de selvknytende skoene. Nå har et annet konsept fra den kjente filmen sett dagens lys, nemlig den selvtørkende jakken som hovedpersonen benytter etter en ufrivillig dukkert.

Sirkulerer luft på innsiden

Jakken er blitt lansert på finansieringsnettstedet Kickstarter, og har fått navnet «SDJ-01». Produktet er altså eksplisitt inspirert av 80-tallskomedien, og har i den forbindelse mer eller mindre samme utseende og farger som jakken i filmen.

Den selvtørkende jakken slik den ser ut i filmen.
Den selvtørkende jakken slik den ser ut i filmen. Foto: YouTube

Den selvtørkende jakken fungerer ved at den simpelthen sirkulerer luft med høyt trykk på innsiden som suges inn via et par luftkompressorer nederst på hver side av jakken. Luften slippes ut igjen gjennom to ventiler ved kragen øverst på jakken.

Takket være plasseringen av disse ventilene vil luften fortsette oppover langs halsen og hodet til brukeren, som bidrar til at håret og ansiktet til brukeren også vil bli tørket i prosessen, noe som jakken i filmen også var i stand til.

Tørker på to minutter

Ifølge utvikleren sirkulerer luften i et helt lukket rom mellom det ytterste og innerste laget for høyest mulig effektivitet, og sørger for å tørke jakken innenfra og utover, slik at den delen av jakken som er nærmest kroppen blir tørket først. Under normale omstendigheter skal det ta mellom ett og to minutter å tørke jakken etter at den har blitt utsatt for regn eller vannsøl.

Jakken benytter en batteripakke med lav vekt som visstnok skal være i stand til å drive kompressorene i jakken i opptil 30 minutter på én opplading. Pakken kan tas ut av jakken for opplading, om man ønsker det. Ellers lover produsenten at jakken holder høy kvalitet, og den kan fåes i en rekke ulike størrelser.

På Kickstarter har produktet i skrivende stund samlet inn 13 000 dollar av et mål på 12 000 dollar med åtte dager igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 150 dollar, og forventet leveringstidspunkt er april i år. Produsenten sender til hele verden. Mer informasjon finner du på Kickstarter og se også demonstrasjonsvideo under. 

Da mangler bare de selvknytende skoene før «Tilbake til fremtiden»-kostymet er komplett: Her er skoene i aksjon »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen