Den nye roboten Pepper ble utsolgt etter ett minutt
Teknofil
(Bilde: François Glevarec)

Den nye roboten Pepper ble utsolgt etter ett minutt

Japanerne gikk bananas på lanseringen i helgen.

Den nye roboten Pepper ble lørdag lansert i Japan, men ikke tro at du kan stikke ned dit for å kjøpe en. Hele det første partiet på 1000 roboter ble nemlig solgt ut i løpet av ett minutt.

Altså, du vet han ikke er ekte?
Altså, du vet han ikke er ekte? Foto: Aldebaran

Et nytt familiemedlem

Pepper er en humanoid robot designet for å være et familiemedlem. Han skal kunne samtale med folk, gjenkjenne følelsene deres og til og med utvikle sine egne følelser.

Han skal også ha mulighet til å hente ned informasjon fra nettet, og gi deg meldinger du har fått eller værmeldingen, skriver nettstedet CIO.

Møt Pepper.

Skal gjøre folk glade

– Roboten har blitt skapt for å gjøre folk glade. Han er en emosjonell robot, ikke en funksjonell robot som skal hjelpe deg med oppvasken eller støvsuge. Han vil hjelpe deg å vokse, forbedre livet ditt og skape forhold, skriver det franske selskapet som har skapt Pepper, Aldebaran, på sitt nettsted.

Snart må offentlige bygninger tilrettelegges for roboter.
Snart må offentlige bygninger tilrettelegges for roboter. Foto: Aldebaran

SoftBank, som selger roboten, forteller at det neste partiet vil finne veien til butikkene i juli. Vi som ikke bor i Japan må vente til neste år.

Selges med tap

Pepper koster 198 000 japanske yen, altså rett over 12 550 kroner. I tillegg må kjøperne ut med 24 600 yen (1560 kroner) hver måned, for å dekke forsikring og skytjenestene roboten er avhengig av.

Det er med andre ord ikke noe spesielt billig produkt, men selve roboten selges med tap. Det skal den etter planen gjøres i minst fire år.

Han kan tilsynelatende fortelle vitser også.
Han kan tilsynelatende fortelle vitser også. Foto: Aldebaran

I månedene og årene som følger vil det bli mulig å laste ned nye språkpakker, samt nye personligheter for Pepper, fra en offisiell nettbutikk.

– Vil bli like populær som bilen

Den kjente, kinesiske nettbutikken Alibaba skal hjelpe med den globale distribusjonen av Pepper.

– Enten du liker det eller ikke, vil roboter bli like populære som biler, og de vil spille en svært viktig rolle i de neste 30 årene, sier Alibaba-gründer Jack Ma ifølge Computerworld.

Pepper er kun ment for private kunder, men SoftBank, Alibaba og Foxconn planlegger å også lage roboter ment for kommersiell bruk. Dette prosjektet starter til høsten.

Kanskje Pepper kan erstatte robothunden AIBO?
Japans robothunder holder på å dø ut »

(Kilde: CIO via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen