Mac Pro er sylinderformet og original, på bekostning av hyppige oppdateringer. Det er uvisst hvordan de nye modellen vil se ut.
Mac Pro er sylinderformet og original, på bekostning av hyppige oppdateringer. Det er uvisst hvordan de nye modellen vil se ut. (Bilde: Apple)

Den nye Mac Pro-modellen kommer ikke før til neste år

Apple letter på sløret i ferskt intervju.

Det har svirret rykter om at Apple skal lansere en ny Mac Pro på WWDC-konferansen sin, som går av stabelen den 4. juni, men nå ser det ut til å være bekreftet at dette ikke er tilfellet.

I et intervju med nettstedet TechCrunch nylig fortalte et knippe Apple-representanter at neste Mac Pro er et «2019-produkt», som betyr at maskinen altså ikke lanseres før til neste år.

Av andre opplysninger kunne Apple også bekrefte at neste Mac Pro blir en modulær affære, noe selskapet også tidligere har antydet.

Dette er den eksisterende Mac Pro-modellen, som ikke har blitt oppdatert siden 2013. Bilde: Apple

Får trolig mer regelmessige oppdateringer

– Som vi sa for et år siden jobber vi med et modulært system. Vi ser hos våre kunder og deres arbeidsflyt at dette åpenbart er et reelt behov, og det er den retningen vi går i, sa markedssjef for Mac hos Apple, Tom Boger, i intervjuet.

Opplysninger om at Mac Pro skulle bli modulær dukket opp i april i fjor, og da sa selskapet også at de skal prioritere å lage en maskin som de kan holde oppdatert med regelmessige forbedringer og som skal tilfredsstille de mest krevende kundene.

Den eksisterende Mac Pro-modellen har ikke blitt oppdatert siden 2013, noe Apple beklaget overfor kundene da de snakket om den nye modellen i fjor.

– I den grad vi har hatt en pause i oppgraderinger og oppdateringer så beklager vi det som har skjedd med Mac Pro, og vi kommer ut med noe ordentlig bra som skal erstatte den, sa Apples markedsføringssjef Phil Schiller til TechCrunch i april i fjor.

Flere tekniske detaljer om den neste Mac Pro-modellen foreligger dessverre ennå ikke, så det er uvisst om de skal satse på det samme sylinderformede designet som dagens modell og de modulære egenskapene skal bestå i. 4. juni får vi forhåpentligvis vite mer.

Nå har Mac endelig fått offisiell støtte for eksterne skjermkort »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen