Aston Martin viser frem sin Rapide E i produksjonsversjon for første gang på bilmessen i Shanghai denne uken.
Aston Martin viser frem sin Rapide E i produksjonsversjon for første gang på bilmessen i Shanghai denne uken. (Aly Song/Reuters/NTB scanpix)

Den nye James Bond-bilen er nå klar for bestilling

Aston Martin Rapide E.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

James Bond skal kjøre elbilen Aston Martin Rapide E i den neste filmen, som har fått kodenavn Shatterhead. Det meldte britiske The Sun i helgen. 

Nå har Aston Martin offisielt lansert produksjonsversjonen av bilen på bilmessen i Shanghai, etter at en prototype først ble vist frem i 2015

Bilen får et batteri på 65 kWh og en rekkevidde etter WLTP-standarden på «over» 200 miles, altså 321 kilometer.

800-volts-arkitektur 

800-volts-systemet skal gi rask lading og en motorytelse som kan gjentas igjen og igjen. Foto: Aston Martin

Den vil i likhet med hovedkonkurrenten, kommende Porsche Taycan, ha et 800-volts-system ombord som blant annet åpner for svært høy ladeeffekt.

Aston Martin oppgir ingen konkret makseffekt, men sier at en lader med 800 V/100 kW vil kunne lade omtrent 500 kilometer med rekkevidde i timen, som bør bety at batteriet kan lade til 80 prosent på rundt en halvtime.

Ombordladeren kan dessuten fullade bilen på rundt tre timer, som vel også bør bety at det er snakk om at bilen kan lade med opptil 22 kW effekt. 

Aston Martin Rapide E er over fem meter lang. Foto: Aston Martin

600 hestekrefter 

Bilen vil ha to motorer på bakhjulene, og kun bakhjulsdrift. Motorytelsen vil være 450 kilowatt eller 604 hestekrefter, og maks dreiemoment er 950 Nm.

Interiøret i Rapide E. Foto: Aston Martin

Det skal gi en akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen på 4,2 sekunder, og bilen vil ha ytelser som kan gjentas om og om igjen, ifølge Aston Martin. 

Toppfarten er ellers elektronisk begrenset til 250 kilometer i timen, og bilen vil bli utstyrt med Pirelli P-Zero-dekk med ekstra lav rullemotstand. 

Tilsvarende tall for Porsche Taycan er for øvrig 440 kW motorytelse, 0-100 kilometer i timen på 3,5 sekunder og en rekkevidde på over 500 kilometer, riktignok etter NEDC-standarden, som er betraktelig snillere enn WLTP-standarden. 

Hovedkonkurrenten Porsche Taycan vil bli produsert i langt større kvanta enn Aston Martin Rapide E. Foto: Porsche

155 eksemplarer

Rapide E er i hovedsak konstruert i aluminium og karbonfiber, og har en totalvekt på 2 140 kilo. Den er hele 5019 millimeter lang, 1929 millimeter bred og 1350 millimeter høy. 

Bilen vil bare bli bygget i 155 eksemplarer og er tilgjengelig for bestilling nå. Aston Martin sier prisen vil bli oppgitt på forespørsel. 

Rapide E kommer med tre kjøremoduser: GT, Sport og Sport+. Foto: Aston Martin

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen