Det er ennå uvisst hva den neste Motorola-toppmodellen blir. Dette er Motorola-produserte Nexus 6.
Det er ennå uvisst hva den neste Motorola-toppmodellen blir. Dette er Motorola-produserte Nexus 6. (Bilde: DibaniMedia/Shutterstock.com)

Den neste toppmodellen fra Motorola kan bli «smartere» enn alle andre mobiltelefoner

Nye rykter kan tyde på at Motorla har store planer på gang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Aktiviteten på mobil-ryktebørsen økt markant i forbindelse med årsskiftet. Det har imidlertid vært ganske stille fra den Lenovo-eide mobilprodusenten Motorola en god stund, men nå har det omsider også dukket opp rykter om den neste toppmodellen fra dette selskapet. Det melder blant andre nettstedet PhoneArena.

En Twitter-bruker som kaller seg Ricciolo la nylig ut en melding med hint om at den neste Motorola-toppmodellen visstnok skal ligge et hestehode foran konkurrentene sine når det gjelder funksjonalitet.

Skal være smartere enn alt annet

– Leter du etter et flaggskip som er «smartere» enn alle andre «smarttelefoner»? Jeg skal gi deg et «hint». Kommer snart, står det i twittermeldingen, som også inneholder en stor Motorola-logo. Enn så lenge har vi altså ikke mye informasjon å gå på, og akkurat hva som ligger i at den skal være smartere enn andre toppmodeller er høyst uvisst.

Når det gjelder troverdigheten til lekkasjen er denne for øvrig relativt høy. Som både PhoneArena og nettstedet UberGizmo melder har Ricciolo tidligere truffet blink med sine opplysninger, først og fremst i forbindelse med Sonys Xperia-mobiler.

Selv om det altså er uvisst akkurat hva som vil skjule seg under panseret til den kommende Motorola-toppmodellen er det svært sannsynlig at den vil by på den nye Snapdragon 810-prosessoren fra Qualcomm. Som vi meldte tidligere denne måneden er det nemlig blitt offentligjort at Motorola er blant produsentene som satser på denne prosessoren. 

Mye kraft

Qualcomms nye brikke er blant annet kraftig nok til å støtte kameraoppløsninger helt opp til 55 megapiksler, og i tillegg har den forbedrede lydkretser med innebygget støtte for Dolbys nyeste surroundformat, Atmos. Den har også støtte for avspilling i 4K-oppløsning og byr på grafikkprosessoren Adreno 430.

Denne har ifølge Qualcomm 30 prosent høyere ytelse og 30 prosent lavere strømforbruk enn Adreno 420-prosessoren, som man blant annet finner i den Motorola-produserte modellen Nexus 6.

Det som er sikkert er at Motorola vil møte hard konkurranse, uansett hva selskapet har i ermet. Ryktene omkring de neste toppmodellene til både Samsung, HTC og Sony  har allerede begynt å svirre, og nylig ble også informasjon om Lenovos kommende flaggskip lekket på nettet, hvorav alle byr på mye snacks.

Det nye beistet fra Motorola-eieren Lenovo kan komme ganske snart: Vibe Z3 Pro kan bli lansert allerede om en snau måned »

(Via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen