Den nye tidslinje-funksjonen lar deg enkelt hoppe tilbake til oppgaver og aktiviteter fra fortiden.
Den nye tidslinje-funksjonen lar deg enkelt hoppe tilbake til oppgaver og aktiviteter fra fortiden. (Bilde: Microsoft)

Den neste store Windows 10-oppdateringen lar deg gå tilbake i tid

Dette er Fall Creators Update.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den mye omtalte Windows 10-oppdateringen Creators Update har som kjent nettopp blitt rullet ut til brukere, men allerede nå har Microsoft avslørt den neste store oppdateringen på bloggen sin. Det skjedde i forbindelse med Microsofts pågående Build 2017-konferanse.

Den nye oppdateringen heter simpelthen Fall Creators Update og byr i likhet med den ferske oppdateringen også på en rekke store endringer i operativsystemet.

Gå tilbake i tid

En av de meste nevneverdige funksjonene som kommer med Fall Creators Update er noe som heter Timeline, en funksjon som lar deg hoppe «tilbake i tid». Denne tar form som en visuell tidslinje hvor man har enkel oversikt over hva man har arbeidet med i fortiden.

Tidslinjen dekker både korte og lange tidsperioder og omfatter alle mulige applikasjoner og verktøy du bruker i Windows 10, og lar deg raskt bla deg tilbake i tid i en enkel, datoinndelt meny som viser alle oppgavene og aktivitetene dine.

Lag historier av bildene og videoene dine

Story Remix gjør det lett å lage små historier av dine personlige bilder og videoer.
Story Remix gjør det lett å lage små historier av dine personlige bilder og videoer. Foto: Microsoft

En annen ny funksjon i den nye oppdateringen er muligheten til å bruke stemmeassistenten Cortana til å fortsette arbeidet du utførte på én enhet på en annen enhet. Dette foregår ved at Cortana simpelthen spør deg om du vil fortsette arbeidet på de andre enheten etter at du har logget deg av på den forrige.

Nevneverdig er nok også en ny funksjon kalt Story Remix. Dette er et verktøy som lar deg lage små «historier» av bildene og videoene dine, og gir deg tilgang til både overganger, musikk og muligheten til å legge til 3D-effekter, bakgrunner og andre elementer. Når historiene er ferdige kan de enkelt deles med andre.

Fall Creators Update skal lanseres i september i år, men har ennå ikke fått en spesifikk dato. For flere detaljer om hva oppdateringen har å by på kan du sjekke ut Windows-bloggen, og under kan du se en video om hvordan Story Remix fungerer.             

Microsoft skal snart vise frem enda mer nytt: Selskapet har kunngjort et arrangement den 23. mai »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen