På kort tid hadde Blocks samlet inn nærmere 540 000 dollar – langt over målet på 250 000.
På kort tid hadde Blocks samlet inn nærmere 540 000 dollar – langt over målet på 250 000. (Bilde: Blocks/Kickstarter/Tek.no, montasje)

Den modulære smartklokken tar helt av på Kickstarter

Samlet inn over 4 millioner kroner på to dager.

For få dager siden kunne vi melde om at et svært spennende prosjekt endelig var i ferd med å bli realisert – nemlig smartklokken Blocks. Blocks består av en hovedenhet, selve klokkehuset, som kan kombineres med en rekke ulike moduler som gir klokken forskjellige egenskaper. Slik kan man tilpasse klokken etter egne preferanser.

Nå kan BGR melde om at klokken ser ut til å bli en heidundrende suksess på folkefinansieringssiden Kickstarter, og allerede er langt over finansieringsmålet sitt. 

Samlet inn over fire millioner på to dager

Slik ser klokkehuset ut.
Slik ser klokkehuset ut. Foto: Blocks/Skjermdump fra YouTube

I utgangspunktet ba skaperne bak Blocks om 250 000 dollar – omtrent 2 millioner kroner – for å kunne starte masseproduksjon. Allerede etter få timer hadde klokken nådd dette målet, og i skrivende stund har tallet nådd 540 000 dollar – altså nærmere 4,4 millioner kroner. Da har det altså gått to dager av kampanjen, og med 36 dager igjen ser det ut til at Blocks Wearables vil få mer enn nok å rutte med i tiden fremover.

Som nevnt skiller Blocks seg fra konkurrentene fordi den er modulær, i likhet med for eksempel telefonen Google forsøker å få gjennomslag for med Project Ara

Slik ser modulene til Blocks ut. Er du en utvikler, kan du til og med designe dine egne!
Slik ser modulene til Blocks ut. Er du en utvikler, kan du til og med designe dine egne! Foto: Blocks/Kickstarter

Kombinert med en åpen platform betyr dette at utviklere får mer eller mindre frie tøyler til å lage nye moduler – og dermed gi klokken endeløse bruksområder. Modulene skal bygges inn som deler av selve reimen på klokka, og selskapet bak suksessen har mange forslag til hva som kan bygges inn. Blant andre ting nevner de pulssensor, sensor som mål oksygennivået i blodet, NFC-moduler, kamera, lagring, ekstra batteri, GPS og mye mer.

I starten vil kun de helt essensielle modulene bli tilgjengelige, mens andre moduler med mer spesialiserte egenskaper – som støtte for SIM-kort – vil komme senere.

Det bør for øvrig nevnes at levering av de første Blocks-klokkene starter om sju måneder, så hvis du virkelig klør etter å kunne klaske verdens første modulære smartklokke i bordet er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Blocks er ikke den første smartklokken på Kickstarter:
Pebble satte ny folkefinansieringsrekord »

(Kilde: BGR, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen