Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt
(Bilde: Skjermdump/Popcorn Time)

Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt

Men strømmetjenesten Popcorn Time har på ingen måte forsvunnet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Folk som har et heller avslappet forhold til opphavsretten finner stadig nye måter å gjøre beskyttet materiale tilgjengelig for brukere på. I mars kunne vi melde om den nye tjenesten Popcorn Time, som strømmer tusenvis av filmer direkte i nettleseren på en like brukervennlig måte som Netflix.

Ikke uventet økte denne tjenesten raskt i popularitet, og forrige måned kunne vi rapportere at den mest populære utgaven av applikasjonen, time4popcorn, nå er blitt installert på flere millioner enheter til sammen.

Suspenderte domenet

Nå melder nettstedet TorrentFreak at time4popcorn.eu-domenet ikke lenger fungerer. Årsaken er at organisasjonen EURid, som har ansvaret for .eu-toppdomener, har suspendert domenet.

Ifølge en e-post fra EURid som TorrentFreak har fått innsyn i er bakgrunnen for suspenderingen at domenet skal ha blitt registrert med mangelfulle kontaktopplysninger. I brevet ber organisasjonen Popcorn Time-utviklerne om å fremvise identitetsbevis.

Suspenderingen innebærer at de millioner av brukere som benytter time4popcorn-applikasjonen ikke vil kunne bruke tjenesten, siden den krever tilgang til domenet for å fungere.

Overført til .com-domene

Som en midlertidig løsning har utviklerne overført tjenesten til domenet time4popcorn.com i stedet, men det vil likevel ta litt tid å få oppdatert mobilapplikasjonene til å fungere med det nye domenet. Den oppdaterte PC-utgaven kan imidlertid allerede lastes ned fra .com-domenet.

Det er for øvrig uvisst hvorfor EURid anså kontaktinformasjonen som mangelfull, og TorrentFreak spekulerer i om organisasjonen kan ha blitt tipset av innholdsprodusenter som har ønske om å fjerne tjenesten.

Det hadde i så fall ikke vært overraskende. Som vi meldte i mars bestemte de opprinnelige Popcorn Time-utviklerne seg for å stenge tjenesten kort tid etter opprettelsen, mye på grunn av nettopp trusler om søksmål. Prosjektet ble imidlertid tatt over av andre utviklere kort tid etterpå.

Samtidig utvikles de lovlige strømmetjenestene stadig:
Nå har Netflix gjort kinoeierne sinte »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen