FAHBench måler grafikkortets prosesseringsevne.

Ytelse i Folding@Home

FAHBench måler grafikkortets prosesseringsevne. (Bilde: Pande lab/Stanford University, montasje: Tek.no)

Se hvilket grafikkort som er best til å hjelpe vitenskapen med «Folding»

Disse grafikkortene egner seg best til å bidra til en kur mot dødelige sykdommer.

*Oppdatert 21. august 2017 med resultater fra AMD RX Vega 56/64 og GTX 1080 Ti.

Da vi 2016 oppdaterte rutinene for grafikkorttesting fjernet vi måling av grafikkortenes dataprosesseringsevne. Bakgrunnen for denne beslutningen var et ønske om å fokusere mer på målingen av ytelse i spill, som er det de aller fleste av leserne våre ønsker seg.

Konsekvensen av dette var at den syntetiske FAHBench-målingen, som hadde vært en del av testrutinene våre de siste tre årene, forsvant.

Som ventet var det få som savnet denne målingen som en kanskje ikke engang visste helt hvordan en skulle tolke eller forholde seg til uansett.

Likevel er den nå tilbake! (Se ny oppdatert måling nederst i saken)

Derfor er FAHBench tilbake

I fjor ble undertegnede kontaktet av flere av ildsjelene bak den ledende norske Folding@Home-gruppen med det velklingende navnet «Hardware.no». Folding-gruppen hadde et ønske om å få FAHBench-målingen tilbake.

Måling av 3D-ytelse og måling av dataprosesseringsevne er nemlig to vidt forskjellige ting, og kun sistnevnte gir informasjon om hvilke grafikkort som egner seg best til «folding». Kort fortalt: Hvilke kort som egner seg til å bidra i søkenen etter å løse noen av vitenskapens største gåter, slik som hvordan eliminere alzheimers, aids og kreft.

Våre forumbrukere er i verdenstoppen når det gjelder å donere datakraft til forskning »

Selv om dataprosesseringsresultatene fra FAHBench-målinger ikke er noe alle bryr seg om, er vi helt enige med lag Hardware.no i at prosjektet de deltar i er viktig.

Om vi i Tek, som har tilgang på de fleste nye grafikkort, kan bidra til å bevise hvilke av dem som er mest effektive i jobben for å kurere sykdommer, er det klart vi skal gjøre vår del. 

Ekstra smigrende er det selvsagt at gruppen er navngitt etter Tek.nos forløper. Det har aldri vært noen direkte tilknytning mellom nettstedet og folding-laget, men diskusjonsforumet vårt har hele tiden fungert som et samlingssted og en rekrutteringsplass for laget, som fortsatt har mange trofaste lesere av tek.no den dag i dag.

Les mer om Folding@Home-prosjektet »

Ønsker du å donere bort prosesseringskraften som bor i pc-en din til forskning på sykdommer kan du få en innføring her.

Saken oppdateres

Selv om FAHBench-målingen er tilbake vil den ikke bli å se i de vanlige grafikkorttestene vi publiserer. Dette er nettopp for å holde fokus på spillytelse.

I stedet vil vi, hver gang vi tester et helt nytt grafikkort, kjøre det gjennom FAHBench 2.3 og lenke til denne saken som vi har oppdatert med testresultatet. Vi håper dette er en god løsning for folding-entusiastene våre og andre som ønsker å vite dataprosesseringskapasiteten til nye grafikkort.

Kortene i grafen ovenfor er testet med nyeste driver fra AMD og Nvidia, henholdsvis Radeon Software Crimson Edition Driver 16.30.23.11 og GeForce Game Ready Driver 372.54. Grafikkort som lanseres etter august 2016 vil bli testet med den til enhver tid nyeste driveren.

Hva med spillytelsen, da?
Se alle våre grafikkorttester med spillytelse her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen