Ytelse i Folding@Home

FAHBench måler grafikkortets prosesseringsevne. (Bilde: Pande lab/Stanford University, montasje: Tek.no)

Se hvilket grafikkort som er best til å hjelpe vitenskapen med «Folding»

Disse grafikkortene egner seg best til å bidra til en kur mot dødelige sykdommer.

Da vi tidligere i år oppdaterte rutinene for grafikkorttesting fjernet vi måling av grafikkortenes dataprosesseringsevne. Bakgrunnen for denne beslutningen var et ønske om å fokusere mer på målingen av ytelse i faktiske spill, som er det de aller fleste av leserne våre ønsker seg.

Konsekvensen av dette var at den syntetiske FAHBench-målingen, som har vært en del av testrutinene våre de siste tre årene, forsvant.

Som ventet var det få som savnet denne målingen som en kanskje ikke engang visste helt hvordan en skulle tolke eller forholde seg til uansett.

Likevel kommer den nå tilbake! (Se ny oppdatert måling nederst i saken)

Derfor kommer FAHBench tilbake

I sommer ble undertegnede kontaktet av flere av ildsjelene bak den ledende norske Folding@Home-gruppen med det velklingende navnet «Hardware.no». Folding-gruppen hadde et ønske om å få FAHBench-målingen tilbake.

Måling av 3D-ytelse og måling av dataprosesseringsevne er nemlig to vidt forskjellige ting, og kun sistnevnte gir informasjon om hvilke grafikkort som egner seg best til «folding». Kort fortalt: De som egner seg til å bidra i søkenen etter å løse noen av vitenskapens største gåter, slik som hvordan eliminere alzheimers, aids og kreft.

Våre forumbrukere er i verdenstoppen når det gjelder å donere datakraft til forskning »

Selv om dataprosesseringsresultatene fra FAHBench-målinger ikke er noe alle bryr seg om, er vi helt enige med lag Hardware.no i at prosjektet de deltar i er viktig.

Om vi i Tek, som har tilgang på de fleste nye grafikkort, kan bidra til å bevise hvilke av dem som er mest effektive i jobben for å kurere sykdommer, er det klart vi skal gjøre vår del. 

Ekstra smigrende er det selvsagt at gruppen er navngitt etter Tek.nos forløper. Det har aldri vært noen direkte tilknytning mellom nettstedet og folding-laget, men diskusjonsforumet vårt har hele tiden fungert som et samlingssted og en rekrutteringsplass for laget, som fortsatt har mange trofaste lesere av tek.no den dag i dag.

Les mer om Folding@Home-prosjektet »

Ønsker du å donere bort prosesseringskraften som bor i pc-en din til forskning på sykdommer kan du få en innføring her.

Saken oppdateres

Selv om FAHBench-målingen er tilbake vil den ikke bli å se i de vanlige grafikkorttestene vi publiserer. Dette er nettopp for å holde fokus på spillytelse.

I stedet vil vi, hver gang vi tester et helt nytt grafikkort, kjøre det gjennom FAHBench 2.2.5 og lenke til denne saken som vi har oppdatert med testresultatet. Vi håper dette er en god løsning for folding-entusiastene våre og andre som ønsker å vite dataprosesseringskapasiteten til nye grafikkort.

Kortene i grafen ovenfor er testet med nyeste driver fra AMD og Nvidia, henholdsvis Radeon Software Crimson Edition Driver 16.30.23.11 og GeForce Game Ready Driver 372.54. Grafikkort som legges til listen etter august 2016 vil bli testet med den til enhver tid nyeste driveren og merkes med en asterix (*).

Vi har akkurat lagt til en ny test på grafikkbenken vår: 
«Time Spy» avslører om Nvidia eller AMD har best DirectX 12-ytelse »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen