(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Den fortreffelige 2,5-tommeren

Små harddisker kan brukes til nesten alt.

«Alle» skal visst ha en SSD (Solid State Drive) nå for tiden. Og vi forstår jo egentlig det – med unntak av prisen er det jo i dag så å si bare fordeler ved gå for en kjapp og lydløs minnedisk.

Likevel er det slik at de få gjenværende harddiskprodusentene nærmest jobber overtid for å produsere nok av de gammeldagse snurrediskene sånn at du og jeg har et sted å lagre filmer, musikk og tusener av digitale fotografier fra fjorårets ferie. For ikke å snakke om at slike som Google, Facebook og DropBox trenger et sted å lagre mengdene av videoer og bilder som lastes opp hvert sekund.

Den tradisjonelle harddiskindustrien lever derfor i beste velgående, og tilbyr en rekke forskjellige modeller i sine to vante størrelser på 3,5 og 2,5 tommer.

Benevelsen på 2,5 og 3,5 tommer kommer for øvrig fra diameteren på de innvendige roterende platene, ikke de ytre målene.

2,5-tommeren kjenner vi gjerne som harddisken i vår bærbare PC, mens storebror 3,5" jo stadig vekk finner veien til stasjonære PC-er, hjemmeservere og NAS-er.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen