(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Den fortreffelige 2,5-tommeren

Små harddisker kan brukes til nesten alt.

«Alle» skal visst ha en SSD (Solid State Drive) nå for tiden. Og vi forstår jo egentlig det – med unntak av prisen er det jo i dag så å si bare fordeler ved gå for en kjapp og lydløs minnedisk.

Likevel er det slik at de få gjenværende harddiskprodusentene nærmest jobber overtid for å produsere nok av de gammeldagse snurrediskene sånn at du og jeg har et sted å lagre filmer, musikk og tusener av digitale fotografier fra fjorårets ferie. For ikke å snakke om at slike som Google, Facebook og DropBox trenger et sted å lagre mengdene av videoer og bilder som lastes opp hvert sekund.

Den tradisjonelle harddiskindustrien lever derfor i beste velgående, og tilbyr en rekke forskjellige modeller i sine to vante størrelser på 3,5 og 2,5 tommer.

Benevelsen på 2,5 og 3,5 tommer kommer for øvrig fra diameteren på de innvendige roterende platene, ikke de ytre målene.

2,5-tommeren kjenner vi gjerne som harddisken i vår bærbare PC, mens storebror 3,5" jo stadig vekk finner veien til stasjonære PC-er, hjemmeservere og NAS-er.

Les kommentarene (1)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen