Den nye versjonen av Watch Urbane, her avbildet, ser ut til å ha blitt relansert.
Den nye versjonen av Watch Urbane, her avbildet, ser ut til å ha blitt relansert. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Den første smartklokken med LTE-støtte er tilbake på markedet

«LG Watch Urbane LTE» ble stanset på grunn av maskinvarefeil, men har nå dukket opp i butikkene igjen.

Smartklokken «LG Watch Urbane 2nd Edition LTE» ble lansert i fjor med den unike egenskapen at den var først ute med innebygget LTE, som betyr at man kan ringe og tekste med klokken uavhengig med mobilen. Dessverre ble salget stanset etter kort tid, men nå ser det ut til at den er tilbake.  

Som blant andre 9to5google melder har LGs LTE-smartklokke nemlig blitt lagt ut for forhåndsbestilling hos amerikanske AT&T. Prisen ligger på 200 dollar, cirka 1700 kroner.

Hadde maskinvarefeil

Den tilsynelatende relanseringen ser ikke ut til å ha blitt offisielt kommentert av LG, og det er ennå høyst uvisst om eller når klokken vil bli tilgjengelig i Norge. Forgjengeren LG Watch Urbane er imidlertid i salg i Norge, så det er sannsynlig at den omsider også vil komme hit.

LG Watch Urbane 2nd Edition LTE.
LG Watch Urbane 2nd Edition LTE. Foto: LG

Årsaken til at salget av LG Watch Urbane 2nd Edition LTE ble stanset i november i fjor var at klokken hadde en alvorlig maskinvarefeil. Akkurat hvor feilen lå kom ikke frem i klartekst, men LG uttalte at den kunne påvirke den daglige bruken av klokken og var av en «komplisert» art.

Gode spesifikasjoner

Klokken har for øvrig ganske gode spesifikasjoner. I tillegg til LTE-teknologi har klokken gode spesifikasjoner, og skilter blant annet med OLED-skjerm på 480 x 480 piksler, en av de høyeste smartklokke-oppløsningene så langt. Den benytter Android Wear-plattformen.

Ellers har den ifølge produktinformasjonen hos AT&T en Snapdragon 400-prosessor på 1,2 GHz, 768 MB minne, opptil 4 GB lagringsplass og en batterikapasitet på 570 mAh. Den skal gi to timers taletid og 2,5 dager i standby-modus.

Har du behov for en smartklokke som tåler en støyt: Casios første bidrag er laget for utendørs-entusiastene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen