Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Den første Ryzen 2-prosessoren har lekket

Slik blir Ryzen 5 2600.

AMD bød opp til skikkelig konkurranse innen entusiastprosessorer med lanseringen av sine Ryzen-prosessorer i mars i fjor, basert på den nye Zen-arkitekturen. I begynnelsen av januar bekreftet AMD tidspunktet for den andre generasjonen, men allerede nå har vi fått et innblikk i hva vi kan vente oss.

Som blant andre Sweclockers og WccfTech rapporterer har nemlig den første Ryzen 2 «Pinnacle Ridge»-prosessoren blitt lekket via ytelsesdatabasen Sisoftware Sandra.

Arvtaker til Ryzen 5 1600

Illustrasjonsbilde. Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Prosessoren har modellbetegnelsen Ryzen 5 2600, som betyr at det dreier seg om arvtakeren til Ryzen 5 1600 fra forrige generasjon og dermed også en «folkemodell». Spesifikasjonsmessig ligger den ganske nær Ryzen 5 1600, men skilter med noe høyere klokkefrekvens i tillegg til at den benytter 12 nanometers produksjonsprosess der den forrige var bygget på 14 nanometer.

Spesifikasjonene ser du i tabellen under, hvor vi også har lagt inn spesifikasjonene til forgjengeren for sammenligning.

  AMD Ryzen 5 1600 AMD Ryzen 5 2600
Arkitektur 14 nm Zen 12 nm Zen+
Kjerner 6 6
Tråder 12 12
Grunnfrekvens 3,2 GHz 3,4 GHz
Turbofrekvens 3,6 GHz 3,8 GHz
Cache 19 MB (L2+L3) 19 MB (L2+L3)
TDP 65 Watt 65 Watt
Lanseringstidspunkt April 2017 April 2018

Annet enn å opplyse om at Ryzen 2 vil bli tilgjengelig i april har AMD ennå ikke sagt noe om priser eller spesifikke slipptidspunkter. Det har for øvrig blitt bekreftet at nye, oppdaterte brikkesett for de nye Ryzen-prosessorene også skal lanseres i April. X470-baserte hovedkort vil være optimaliserte for annengenerasjons Ryzen-prosessorer, blant annet ved å trekke mindre strøm skal vi tro selskapet.

Ellers skal Pinnacle Ridge for øvrig benytte AM4-sokkelen, som betyr at prosessorene vil være kompatible med eksisterende hovedkort med kun en BIOS-oppdatering fra produsentene.

AMD har nå satt ned prisene på Ryzen-prosessorene i påvente av den andre generasjonen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen