Den første «pirat-nettleseren» er her

(Bilde: The Pirate Bay)

Den første «piratnettleseren» er her

Spesialdesignet for å få tilgang til sperret innhold.

Det nærmer seg 10 år siden The Pirate Bay kastet loss og seilte ut på verdensveven for første gang. Siden da har den kontroversielle nettsiden satt sjøben og seilet gjennom mang en storm. På den 10 år lange ferden har selv sidens grunnleggere måtte gå planken.

Skreddersydd piratnettleser

Men til tross for de ugjestmilde farvannene skuta her seilt innom, driver den fortsatt. Og i forbindelse med 10-årsmarkeringen av jomfruturen i september 2003, har TPB nå lansert en egen nettleser. Den heter PirateBrowser, og er en spesialutgave av Firefox som peiler ut kursen til torrentsider på nett, selv om de i utgangspunktet er blokkerte av Internettleverandøren din.

PirateBrowser kommer som et svar på at stadig flere myndigheter rundt i verden velger å blokkere sider som sprer ulovlig kopiert materiale. I følge nedlastingssiden til nettleseren er den spesielt myntet på personer som befinner seg i land som er påtvunget sensur av nettsider. Blant annet Danmark nevnes spesielt, sammen med navnene til totalitære regimer som Iran og Nord-Korea.

paintMal2.
Denne siden møter deg når du åpner PirateBrowser. Du kobles automatisk til Tor-nettverket.

Tor-funksjonalitet

PirateBrowser drar nytte av funksjonalitet fra Tor-nettverket og nettlesertillegget «foxyproxy», for å smette igjennom sperringene som er satt opp av de ulike Internettleverandørene.

Nettleseren krever ingen installasjon, det er bare å laste ned én enkel fil. Når du så starter nettleseren vil den automatisk koble seg opp til Tor-nettverket og går via en onion-node for å koble seg til startsiden – som naturligvis er The Pirate Bay. Videre er den konfigurert til å gi fra seg så lite informasjon om deg som mulig, men du blir likevel ikke anonym av å bruke denne nettleseren.

For å bli helt anonym på Internett må du bruke en VPN-tjeneste:
Her kan du lese våre anbefalte VPN-tjenester >> (Ekstra)

(Kilde: The Pirate Bay via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen