– Den får musikk til å høres ut som Gud
Teknofil
(Bilde: Pono)

– Den får musikk til å høres ut som Gud

Neil Youngs musikkspiller gjør suksess på Kickstarter.

Den canadiske musikkartisten Neil Young er i ferd med å lansere en ny musikkspiller, Pono, og valgte å søke om pengestøtte via folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.com. Etter bare et døgn knuste han målet på 800 000 dollar, og har i skrivende stund samlet inn over 2,3 millioner dollar.

Knuser tradisjonelle spillere

Pono er en relativt liten musikkspiller som angivelig gir en langt bedre lytteopplevelse enn det du vanligvis kan få i en så liten pakke. Hovedsakelig skal den spille av sanger i det tapsfrie filformatet FLAC, men også andre formater med ekstrem høy bitrate. 

Helt siden han besøkte TV-verten David Letterman i 2012 har Young snakket om hvordan dårlige mp3-filer er i ferd med å ødelegge musikken.

Overbeviste artistene selv

Som du kan se i videoen under har mange musikkartister allerede falt for lydkvaliteten til Pono, og omtaler den som både "revolusjonerende" og "ekte", mens bassisten i Red Hot Chili Peppers mener Pono får vanlig bass-spilling til å høres ut som "man spiller på noen forbanna gummistrikker". Neil Young tar enda kraftigere i: 

— Pono får musikken til å høres ut som Gud. 

Ny musikkbutikk

I tillegg til selve musikkspilleren vil Neil Young og partnerne hans også slippe en nettbutikk kalt PonoMusic, hvor de skal selge musikk med ekstra høy bitrate. 

Sjekk Youngs Kickstarter-video nedenfor, eller ta en tur innom Kickstarter-siden hans hvis du er interessert i å satse litt penger på prosjektet. 

Joda, folk kjøper fortsatt dedikerte mp3-spillere: 
Denne musikkspilleren kommer i en vannflaske »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen