Demp støyen med motfase

HANNOVER (Hardware.no): Vi har lenge sett løsninger som skal dempe støyen med dempematter og mer stillegående komponenter. Silentium prøver seg på en langt mer avansert måte og demper lyden med å bruke motfaser.

At man bruker motfaser vil si at man aktivt demper støyen ved at man har en mikrofon koblet til en kontrollenhet, så bruker man en høyttaler som gir fra seg den samme støyen i motfase for å utligne dette. Altså mye av det samme som de støydempende hodetelefonene man gjerne bruker på fly.

Silentium har valgt å konsentrere seg på frekvensene fra 100 Hz og opp til 1800 Hz noe som er de frekvensene man gjerne legger mest merke til når det kommer til viftestøy. Frekvensene over dette igjen blir mer effektivt dempet av dempematter.

Løsningene Silentium tilbyr er alt fra rackskap med opp til 5 kW strømforbruk for servere og kjølingen er inkludert. Denne løsningen demper støyen med opp til 20 dB.

Man kan også få langt enklere løsninger, som egner seg til arbeidsstasjoner. Løsningen er en slags docking hvor man har et fremparti som fører inn luften og demper støyen mot utsiden. Bak maskinen dekker den vifteuttakene, strømforsyning og eventuelt andre ting som måtte støye. Denne løsningen demper støynivået med 10 dB

Selskapet har akkurat lansert et eget byggesett slik at man selv kan bygge en passende løsning. Her får man med en høyttaler, mikrofon, kontrollerkort og en liten skjerm for oppsett. I følge produsenten vil denne bli tilgjengelig i løpet av våren. Hvorvidt det blir mulig å kjøpe dette i Norge er ukjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen