Demonstrerte ekstern SATA med RAID


Seagates eksterne SATA med RAID
kommer ikke til PC-en med det første
(Bilde: Extremetech)

RAID-oppsettet med eksterne "hot-swapable" disker var egentlig produsert på oppdrag fra en større produsent av hjemmeelektronikk, som ikke var klare til å bruke teknologien da Seagate hadde utviklet den, ifølge Extremetech. Nå håper Seagate å kunne utvikle teknologien videre til å bli brukbar i underholdningssentre i hjemmet, og satser først og fremst på produsenter av underholdningsbokser:

- Seagate leverer allerede eksterne SATA-designer til DVR- og set-top-produsenter, og kommer til å forstette å jobbe for å drive frem nye bruksområder for SATA som i RAID-systemer for mediasentre i hjemmenettverk, sier Seagate i pressemeldingen sin. Det er dermed lite sannsynlig at disse diskene kommer til å dukke opp som frittstående systemer til vanlige datamaskiner.

Ingen kontakter på PC-en
Eksterne SATA-harddisker har ikke helt tatt av enda, til tross for at grensesnittet i teorien tilbyr omtrent tre ganger så høy overføringshastighet som USB 2.0 - og byr på spennende muligheter som nettopp RAID. Mye av grunnen til dette er at hovedkortprodusentene enda ikke har funnet en måte å inkludere SATA-kontakter på bakplaten til hovedkortene. Derfor har bruker også Seagates RAID-oppsett et SATA RAID-kort fra NetCell.


NetCells kort ser derimot ut til å bruke en teknologi som heller ikke finnes på vanlige hovedkort - nemlig 64-bits PCI-X, som stort sett bare finnes i litt tyngre servermaskiner. For en gangs skyld ser det derimot ut til at hovedkort-bransjen kommer på sidelinjen, ifølge Seagate.

Det er nettopp fra produsenter av hjemmeelektronikk at interessen for ekstern SATA er størst, sier de, ettersom de på en enkel måte kan legge til ekstern lagring til DVR-systemene sine uten videre.

(Kilder: Extremetech, Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen